OpenSignal: Nederland in top 5 beste 4G netwerken

Het bedrijf achter de app OpenSignal heeft een rapport uitgebracht over de staat van 4G in de gehele wereld. Nederland mag zich tot de top 5 van landen met de beste 4G dekking rekenen zo concludeert het bedrijf in haar rapport.

Nederland vijfde in 4G-ranglijst

Uit het onderzoek blijkt dat gebruikers wereldwijd in meer dan 60 procent van de gevallen een verbinding met een 4G netwerk kunnen maken. Dit percentage ligt met ruim 86 procent in Nederland een flink stuk hoger. In 15 landen ligt de gemiddelde downloadsnelheid boven de 30 Mbps. In Nederland ligt deze downloadsnelheid rond de 38.36 Mbps. Hieronder zie je een kaart met de 4G snelheid wereldwijd.

4G snelheid wereldwijd

Gebruikers in Noorwegen, Hongarije, Zuid-Korea en Singapore hebben een snellere internetverbinding op hun smartphone. Waarbij Zuid-Korea de beste dekkingsgraad weet te bieden met 96%. In Singapore is het 4G netwerk gemiddeld het snelste met een downloadsnelheid van ruim 45 Mbps. Onderstaande foto laat een kaart zien met de 4G dekking wereldwijd.

4G beschikbaarheid wereldwijd

In België is er een dekkingsgraad van 73,82 procent en een snelheid van gemiddeld 29.32 Mbps. OpenSignal baseert haar rapport op de data die gebruikers met de OpenSignal-app hebben verzameld. Deze app meet onder andere het bereik en kan gebruikt worden voor het doen van een snelheidstest.

Lees ook

Reageer op dit artikel