OpenSignal brengt gratis WiFi-netwerken in beeld met WifiMapper app

OpenSignal heeft een nieuwe applicatie uitgebracht voor Android: WifiMapper. Deze populaire applicatie was eerder al uitgebracht voor Apple iOS en is nu ook te vinden voor Android. WifiMapper geeft je een duidelijk overzicht van open WiFi-netwerken. Een handige app voor op vakantie.

WifiMapper voor Android

Vandaag heeft OpenSignal de app WifiMapper uitgebracht voor Android. Twee maanden geleden bracht het bedrijf de applicatie al uit voor Apple iOS, waarbij de applicatie meer dan 100.000 keer is gedownload uit de App Store. De applicatie WifiMapper helpt mensen met het vinden van openbare WiFi-netwerken in binnen- en buitenland.

OpenSignal WifiMapper

Vanuit de app kan je direct verbinding maken met het open WiFi-netwerk. Tevens kan je in de Android-app een soort van dagboek inkijken met de WiFi-hotspots waarmee je verbinding hebt gemaakt. Voor de liefhebbers van statistieken en grafieken heeft OpenSignal in de WifiMapper-app een aantal interessante statistieken gestopt, die aangeven hoelang je met een hotspot verbonden bent geweest. Ook kan je aflezen hoeveel data je hebt verstookt per netwerk.

OpenSignal WifiMapper

OpenSignal heeft de app WifiMapper voorzien van Foursquare-integratie. Volgens OpenSignal kan je hierdoor betere afwegingen maken. Ga je voor het WiFi-netwerk van de lunchroom met de slechte koffie of ga je naar de bistro waar ze lekkere koffie schenken en ook nog eens lekkere koffie hebben? De recensies uit Foursquare maken het kiezen hierbij een stuk makkelijker.

In de app kan je zelf ook bijdragen aan de database met open WiFi-netwerken. Op de kaart kan je gemakkelijk ook zien welke WiFi-netwerken er in de buurt zijn en hierover kan je je mening geven. In de toekomst moet het aantal functies uitgebreid worden. Zo zal het mogelijk worden om het wachtwoord van een beveiligd WiFi-netwerk te delen en kan je later ook de kaarten met WiFi-punten offline opslaan.

Via onderstaande button kan je WifiMapper gratis downloaden uit de Play Store.

Bekijk ook:

WifiMapper - Wi-Fi map
WifiMapper - Wi-Fi map
Ontwikkelaar: OpenSignal.com
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel