Sensorly: Dekkingskaarten voor elke provider

Er zijn tal van grote en kleine providers in Nederland, maar soms zou je willen weten hoe de dekking is van die provider, voordat je overstapt of een abonnement afsluit. Daarvoor is Sensorly. Deze app doet meer dan alleen netwerkdekking mappen!

Snel toegang tot alle functies.
Bij de eerste keer opstarten van de app word je gelijk gevraagd of je actief wil bijdragen of passief. Ook kun je kiezen voor geen bijdrage. Als je kiest voor actief, zal Sensorly altijd draaien en bij passief alleen periodiek.
Daarna is het mogelijk om snel de dekkingskaart te openen of een speedtest te doen van je huidige verbinding. Tevens kun je vanuit het hoofdmenu ook je activiteit bekijken van alle toegevoegde dekkingsresultaten of er voor kiezen om je huidige route te mappen.
Hoofdscherm Sensorly

Dekkingskaart voor iedere provider.
Of je nu gebruik maakt van Vodafone, KPN of T-Mobile (of een van de dochterondernemingen) er is altijd een kaart beschikbaar. Nadeel is wel dat sommige plaatsen nog niet zijn toegevoegd en er dus nog al wat dekking ontbreekt. Dat is gelijk ook waar Sensorly om draait, want je kunt heel eenvoudig de kaart aanvullen met gegevens door “Map a trip” te kiezen. Nadeel van het mappen is dat je scherm aan moet blijven, door een limitatie in Android werkt deze functie anders niet.
Dekkingskaart

Screenshot_2014-03-19-14-50-41_qEFnexus520140323_103714
Speedtest
Er zijn verschillende speedtest-apps beschikbaar, zoals die van Speedtest.net. Sensorly heeft deze functie ook ingebouwd. Een groot voordeel van deze speedtest is dat je ook inzicht krijgt in hoeveel data er is verzonden. Heb je een wat kleinere databundel dan kun je deze functie maar beter niet gebruiken. Op 4G neemt een test al gauw 40MB in beslag.
Sensorly Speedtest
Technische details
Via het zijmenu kun je bij details interessante technische data opvragen over het mobiele netwerk, GPS en Wi-Fi. Onder de instellingen van het programma vinden we ook nog batterijgebruik terug.

Instellingen, even zoeken.
Zo gebruiksvriendelijk het hoofdmenu is, zo ongebruiksvriendelijk zijn de instellingen. Je zult namelijk goed moeten zoeken om bij de juiste instellingen te komen. Eenmaal bij het juiste menu aangekomen kun je slechts een handjevol instellingen aanpassen.

Conclusie
Sensorly is een handige app voor als je zou willen weten waar je, welke dekking kunt verwachten. Of als je het zelf leuk vindt de dekkingskaart aan te vullen. Deze dekkingskaart wordt tevens ook via de website van Sensorly zelf aangeboden.
Echter kan deze app vooral qua instellingen nog wel verbeterd worden. Met zijn 7MB biedt Sensorly een hoop functies, een speedtest, dekkingskaart en een vergelijkingsfeature. Al met al het proberen waard!

Sensorly: 4G Coverage and Speedtests
Sensorly: 4G Coverage and Speedtests
Sensorly
 • 8/10
  Vormgeving - 8/10
 • 7.5/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 7.5/10
 • 8/10
  Mogelijkheden - 8/10
 • 8/10
  Snelheid - 8/10
 • 7/10
  Privacy - 7/10
7.7/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Represetatieve dekkingskaart
 • Advertentie-vrij
 • Handige speedtest
 • Vergelijking met andere providers

Minpunten

 • Dekkingskaart mist nog wat dekking
 • Speedtest verbruikt veel data

Lees ook

Reageer op dit artikel