OpenSignal 5.0 uitgebracht: handige netwerkdekking-app krijgt Material Design

OpenSignal is een applicatie waarmee je van alles te weten kunt komen over het netwerk en je eigen mobiele netwerk. Met de nieuwe update naar versie 5.0 is de applicatie flink verbeterd. Zo kan je gebruik maken van Material Design en nog meer functies.

OpenSignal 5.0

OpenSignal 5.0 is uitgebracht in de Google Play Store. Voor degenen die alles over hun mobiele netwerk willen weten kunnen ze bij deze app terecht. De netwerkdekking-kaart is verbeterd en laat je nu verder inzoomen. Daarnaast kan je gebruik maken van de uitgebreide zoekfunctie in de applicatie waarmee je kunt filteren op het type netwerk en de provider. Natuurlijk is er ook het Material Design waardoor de app er netjes uitziet. Wel betrappen we de app erop dat niet alles in Material Design is, maar de ontwikkelaars hebben hun best gedaan.

OpenSignal 5.0

Mobiel netwerk

Op het eerste scherm van de app zie je precies in welke richting de mast staat, waarmee je smartphone is verbonden. Ook zie je het aantal GSM-masten en WiFi-netwerken in de buurt. Daarnaast kan je met de OpenSignal app een speedtest uitvoeren voor de internetsnelheid en kan je in het diagram zien hoe je eigen verbinding ervoor staat.

Dekkingskaart

In het laatste tabblad zien we de dekkingskaart. Je kunt hier specifiek op een locatie filteren, maar je kunt ook van over de hele wereld de dekking van de mobiele providers bekijken. Je ziet als je inzoomt welk netwerk het sterkste signaal heeft, hoe de netwerksnelheid gemiddeld is en wat de stabiliteit/betrouwbaarheid is van het netwerk. De data geeft een beeld van de prestaties van de providers. Echter wordt de informatie alleen verzameld door gebruikers van de app.

Downloaden

OpenSignal 5.0 kan gedownload worden uit de Google Play Store via onderstaande button.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel