36 beste apps van Nederlandse bodem

Nederland staat weliswaar bekend om de tulpen, molens, kaas en klompen; er zijn ook een groot aantal ontwikkelaars van Nederlandse bodem die een Android-app hebben uitgebracht. DroidApp zet de 36 beste Nederlandse Android-apps op een rijtje. Want er zijn veel meer apps dan Marktplaats, Buienradar en Thuisbezorgd.

Nederlandse apps

Veel applicaties die je op je telefoon hebt geïnstalleerd, zijn waarschijnlijk niet in Nederland gemaakt. Los van de nieuws-apps dan… Wij zetten 36 applicaties op een rij die je zeker geprobeerd moet hebben, en die ook nog eens van Nederlandse bodem komen!

Flitsmeister

Flitsmeister

Voor veel automobilisten is Flitsmeister een onmisbare applicatie. Dat is niet heel gek, want de applicatie heeft al veel automobilisten veel geld bespaard. Met Flitsmeister word je op de hoogte gehouden van actuele files en flitsers. Flitsmeister werkt niet alleen in Nederland, maar bijvoorbeeld ook in België. Sinds enige tijd kan je zelf meldingen van gebeurtenissen op de weg toevoegen (zoals een obstakel, stilstaand voertuig, file, flitser of ongeval). Hiermee wil het de strijd aangaan met Waze en kan je andere weggebruikers attenderen op mogelijk gevaar.

Flitsmeister
Flitsmeister
Ontwikkelaar: Flitsmeister
Prijs: Gratis

DirectLease Tankservice

DirectLease Tankservice app

DirectLease Tankservice is hier op de redactie een erg geliefde applicatie. Met de Tankservice-app kan je het goedkoopste tankstation in de buurt vinden. Hierdoor kan je soms per liter een paar eurocent besparen en daarvoor slechts amper om te rijden. De applicatie kan daarnaast bij een aantal tankstations de prijs voor de volgende dag voorspellen.

DirectLease Tankservice
DirectLease Tankservice
Ontwikkelaar: App It Up
Prijs: Gratis

NS Reisplanner Xtra

NS Reisplanner Xtra 4.3

De NS-app is een handige applicatie voor als je met de trein reist. Je vindt er de actuele vertragingen, storingen en werkzaamheden. NS Reisplanner Xtra laat ook zien welke route je het beste kunt nemen van A naar B. Via de Treinradar kan je op de kaart zien waar een trein rijdt en je kunt ook op de hoogte gehouden worden van vertragingen of verstoringen. Tevens kan je met de NS Reisplanner app je route uitstippelen per trein, metro, tram, bus en ander openbaar vervoer.

NS
NS
Ontwikkelaar: Nederlandse Spoorwegen
Prijs: Gratis

ANWB Onderweg

ANWB Onderweg

Van het design moet de ANWB Onderweg app het niet hebben, maar de functies in de applicatie zijn erg handig. Je kan je route plannen en opslaan en voor de ingestelde dagen desgewenst op de hoogte worden gehouden als er vertraging is. Daarnaast vind je parkeerplaatsen en tankstations (met prijzen) in Nederland en kan je de verkeersinformatie raadplegen.

ANWB Onderweg & Wegenwacht
ANWB Onderweg & Wegenwacht
Ontwikkelaar: ANWB
Prijs: Gratis

Buienalarm

Buienalarm app

Buienalarm geeft precies aan wanneer je een regenbui kunt verwachten. Buienalarm kan op de achtergrond controleren of er een regenbui aankomt op je huidige, of vooringestelde locaties. Wanneer dit het geval is, ontvang je direct een notificatie zodat je de was snel naar binnen kunt halen. Inmiddels is ook in Duitsland Buienalarm erg populair.

Buienalarm
Buienalarm
Ontwikkelaar: Franklin van Velthuizen
Prijs: Gratis

Stationsklok

Stationsklok Android Wear

De app ‘Stationsklok’ brengt de echte stationsklok van de NS naar je smartwatch. De stationsklok staat bekend om zijn unieke urenwerk doordat de wijzer op de hele minuut even stil blijft staan. De makers van de app hebben overal aan gedacht en dat zie je terug in zelfs de kleinste details. Stationsklok is op moment van schrijven alleen beschikbaar voor smartwatches met Android Wear.

Stationsklok voor Android Wear
Stationsklok voor Android Wear
Ontwikkelaar: Pixplicity
Prijs: Gratis

Afvalwijzer

Afvalwijzer app

Wanneer komt de vuilniswagen ook alweer langs? Wanneer moet de papierbak en wanneer de container met restafval aan de straat staan? Met de app Afvalwijzer kan je direct zien wanneer de vuilniswagen langskomt. Veel gemeenten worden ondersteund in de app en je kunt tevens notificaties instellen.

AfvalWijzer
AfvalWijzer
Ontwikkelaar: AddComm Direct B.V.
Prijs: Gratis

Thuisarts

Thuisarts app

Thuisarts is een applicatie die je informatie geeft over bepaalde onderwerpen rondom je gezondheid. De Thuisarts app helpt je ook met het voorbereiden van een bezoek aan de huisarts en je kan er medicatie-herinneringen instellen. Tips over hoe je gezond blijft en hoe je bepaalde klachten zelf aan kunt pakken zijn ook te vinden in de applicatie.

Thuisarts.nl
Thuisarts.nl
Prijs: Gratis

Thuisbezorgd

Thuisbezorgd app

Wanneer je even geen zin hebt om te komen is Thuisbezorgd een uitkomst. Pizza, Grieks, shoarma of toch sushi? Je kan met de Thuisbezorgd app snel een restaurant vinden in de buurt, waarbij je je maaltijd thuis kunt laten bezorgen. Bestel je graag bij een bepaald restaurant, dan kan je deze toevoegen aan je favorieten.

Thuisbezorgd.nl
Thuisbezorgd.nl
Ontwikkelaar: Takeaway.com
Prijs: Gratis

Supermarkt (Jumbo / Appie)

Voor het doen van boodschappen is een supermarkt-app een handig hulpmiddel. Supermarktketen Jumbo heeft een handige Jumbo-app voor Android en de Albert Heijn heeft de Appie app, waarmee je niet alleen je boodschappenlijstje bij kunt houden, maar ook je smartphone kunt gebruiken voor de zelfscan. Beide applicaties hebben niet alleen een overzicht van de aanbiedingen maar geven je ook inspiratie voor het koken, met interessante recepten.

Albert Heijn supermarkt
Albert Heijn supermarkt
Ontwikkelaar: Albert Heijn
Prijs: Gratis
Jumbo
Jumbo
Ontwikkelaar: Jumbo Supermarkten B.V.
Prijs: Gratis

Sjoprz

Sjoprz

De app Sjoprz hebben we in een uitgebreide Sjoprz review behandeld. Deze applicatie bundelt veel informatie over supermarkten en hun aanbiedingen. Je vindt er eveneens nuttige informatie over de prijzen van hetzelfde product bij verschillende supermarkten en je kan er een boodschappenlijstje aanmaken.

Sjoprz: Online supermarkt en p
Sjoprz: Online supermarkt en p
Ontwikkelaar: Sjoprz
Prijs: Gratis

Mijn Luchtkwaliteit app

Mijn Luchtkwaliteit app

Met de Mijn Luchtkwaliteit app laat je luchtkwaliteit zien in Nederland. Dit doet de app voor het huidige moment en de komende 48 uur. Je ziet aan de hand van de meetwaarden ook de luchtkwaliteit voor je huidige locatie of een eigen gekozen plaats. Wanneer je dit wenst zal de applicatie ook een notificatie geven als de luchtkwaliteit slechter is dan is ingesteld. Deze applicatie laat ook zien welke klachten het zou kunnen opleveren en hoe je het beste kunt handelen als je gevoelig bent voor smog.

Mijn luchtkwaliteit
Mijn luchtkwaliteit
Ontwikkelaar: Label A
Prijs: Gratis

Marktplaats

Marktplaats app

Wanneer je van je spullen af wilt, of juist opzoek bent naar spullen is de Marktplaats-app ideaal. Marktplaats biedt de mogelijkheid om direct een advertentie te plaatsen of een bod uit te brengen op een advertentie van iemand. Mocht je vragen hebben, of willen onderhandelen dan kan je via de Marktplaats app ook rechtstreeks contact opnemen met de (ver-)koper via de berichtenfunctie.

Marktplaats
Marktplaats
Ontwikkelaar: Marktplaats BV
Prijs: Gratis

NOS

NOS app 4.3.1

Het nieuws bijhouden kan op verschillende manieren. Een applicatie die daarvoor handig van pas kan komen is de app van de NOS. Je kan daarbij ook de eerdere uitzendingen van het NOS Journaal terugkijken op je smartphone of tablet. Het nieuws is onderverdeeld in verschillende categorieën en dus vind je ook direct snel het sportnieuws en economie-nieuws in één oogopslag.

NOS
NOS
Ontwikkelaar: NOS
Prijs: Gratis

Dumpert

Dumpert app 2.0

Op het internet verschijnen er regelmatig lachwekkende foto’s en humoristische video’s. Met de Dumpert app heb je al deze leuke content in één applicatie. Via de Dumpert applicatie kan je ook je eigen grappige content delen. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om leuke content te delen en te kijken wat er op dit moment populair is.

Dumpert
Dumpert
Ontwikkelaar: Dumpert
Prijs: Gratis

ANWB Fietsen

ANWB Fietsen

Met de app ANWB Fietsen kan je kiezen uit een van de vele fietsroutes. Daarnaast kan je met de applicatie je eigen fietsroute in Nederland samenstellen aan de hand van de fietsknooppunten. De applicatie van de ANWB is ook nog eens gratis te gebruiken. Heb je je route gepland? Dan kan je precies zien welke route je moet volgen en hoeveel kilometer de fietstocht is.

ANWB Eropuit
ANWB Eropuit
Ontwikkelaar: ANWB
Prijs: Gratis

NPO

NPO app 3.1.0

Het terugkijken van televisieprogramma’s kan ideaal met de NPO-app. Boer zoekt Vrouw, Spoorloos, 3 op Reis of de Max geheugentrainer kijk je voortaan gewoon via je smartphone of tablet terug. De NPO-app bevat ook ondersteuning voor de Google Chromecast, zodat je direct het televisieprogramma vanaf je smartphone kunt streamen naar je televisie. De NPO app is onder een grote groep ook bekend als ‘Uitzending Gemist’.

NPO
NPO
Ontwikkelaar: NPO
Prijs: Gratis

RTL XL

RTL XL app

De applicatie van RTL XL laat je gratis programma’s die je gemist hebt terugkijken via je smartphone of tablet. Ook kan je (tegen betaling) afleveringen vooruit kijken. Eerder kreeg de RTL XL app een grote update met een compleet nieuw design. Op moment van schrijven mist de gratis versie wel nog steeds de ondersteuning voor Chromecast. Met de RTL XL app kan je programma’s zoals RTL Nieuws, Goede Tijden Slechte Tijden en andere RTL programma’s bekijken.

RTL XL
RTL XL
Ontwikkelaar: RTL Nederland B.V.
Prijs: Gratis

TVGids

TVGids TV app

Een papieren televisiegids is niet meer van deze tijd en is overgegaan naar de TV Gids app. In de Play Store is er de TVGids.tv app waarbij je tevens op de hoogte gehouden kan worden van wanneer jouw programma begint, middels een notificatie. In de app kan je je favoriete zenders instellen en kan je met een druk op de knop een overzicht krijgen van programma’s die in primetime worden uitgezonden en welke films er te zien zijn.

TVGiDS.tv - dé tv gids app
TVGiDS.tv - dé tv gids app
Ontwikkelaar: TV Gids
Prijs: To be announced

PostNL

PostNL app 3.11

Wanneer je iets via internet hebt besteld, kan je het meestal de volgende dag verwachten in huis. Om een tijdsindicatie te krijgen van wanneer de pakketbezorger het pakketje komt leveren is er de PostNL app. Mocht je de bezorger gemist hebben dan kan je via de PostNL app je bezorgmoment wijzigen en je kan ook pakketten aanmelden voor verzending. Via de app van PostNL kan je ook een postkantoor of brievenbus in de omgeving zoeken. Een andere mogelijkheid is om je eigen verzonden pakketjes via de toepassing te volgen.

PostNL
PostNL
Ontwikkelaar: PostNL Holding B.V.
Prijs: Gratis

Scoupy

TVGids TV app

Met Scoupy krijg je veel voordeel zonder er veel voor hoeven te doen. Bij een kledingwinkel kan je zo enkele tientallen euro’s besparen, maar ook bij restaurants, pizzaria of andere winkelketens vind je misschien wel net die korting die je kan gebruiken.

Scoupy - voordeel en cashback
Scoupy - voordeel en cashback
Ontwikkelaar: SCOUPY
Prijs: Gratis

Buienradar

Buienradar app

De Nederlandse Buienradar applicatie is ideaal om te kijken waar de regen is, of hoe lang het nog duurt totdat de bui voorbij is. Naast de regenradar kan je via de Buienradar app ook de weersvoorspelling raadplegen voor de komende dagen en de radar voor de komende uren bekijken.

Buienradar - weer
Buienradar - weer
Ontwikkelaar: RTL Nederland B.V.
Prijs: Gratis

OV-chipkaart

OV-chipkaart app

Wanneer je reist met het openbaar vervoer, gebruik je waarschijnlijk de OV-chipkaart. Met de OV-chipkaart app kan je je huidige abonnementen inzien, de kaartgegevens bekijken en je saldo checken. In de OV-chipkaart app kan je verder de reisgeschiedenis inzien inclusief de transacties.

OV-chipkaart
OV-chipkaart
Ontwikkelaar: Translink Customer Care
Prijs: Gratis

Politie

Politie app

De Politie-app voor Android laat je het dichtstbijzijnde politiebureau in de buurt vinden. Tevens kan je met de Politie-app direct een verdachte situatie doorsturen naar de meldkamer, eventueel aangevuld met een foto of video. Daarnaast kan je bij vermiste of gezochte personen ook direct de politie tippen. Via de Politie app zie je ook berichten uit je omgeving en informatie over de wijkagent uit je eigen buurt.

Politie
Politie
Ontwikkelaar: Nationale Politie
Prijs: Gratis

9292

9292 app

In de 9292-app kan je je reis plannen. Voor vandaag, of morgen, of voor volgende week. Je kan daarbij kiezen uit welke vervoersmiddelen je uit wilt sluiten, als je bijvoorbeeld alleen maar met de lijnbus mee wilt. De 9292-app is ook bezig met het invoeren van de realtime-vertrektijden waardoor je nooit meer een bus hoeft te missen.

9292 reisplanner OV + e-ticket
9292 reisplanner OV + e-ticket
Ontwikkelaar: 9292
Prijs: Gratis

Koken met Aanbiedingen

Koken met Aanbiedingen

De app Koken met Aanbiedingen is een handige app voor als je inspiratie nodig hebt voor het avondeten. Alle recepten in de applicatie worden door de makers van de app zelf gemaakt en zo weet je zeker dat je iets lekkers op tafel zet. Zoals de naam van de app al aangeeft, worden de gerechten samengesteld aan de hand van de aanbiedingen van de door jou gekozen supermarkten. Dat is nog eens handig!

OVinfo

OVinfo

Op de redactie zijn we erg blij met de app OVinfo. De app OVinfo geeft precies aan wanneer een bus te vroeg, te laat of precies op tijd is. Daarbij kan je zien waar de bus op een bepaald moment rijdt waardoor je weet of je moet rennen naar de bushalte. Een erg handige app, want ook de tram, metro en trein worden meegenomen in de applicatie.

OVinfo
OVinfo
Ontwikkelaar: OVapi
Prijs: Gratis

Rijden de Treinen

Rijden de Treinen 3.0

Een andere handige app in het openbaar vervoer is de app Rijden de Treinen. Deze laat nauwkeurige informatie zien rondom het treinverkeer. Je ziet de samenstelling van de trein, zodat je precies kan bepalen waar je moet gaan staan om de kans op een zitplaats te vergroten. In de app van Rijden de Treinen is het mogelijk om notificaties in te schakelen als er problemen zijn op trajecten die je interesseren. In Rijden de Treinen vind je verder een handige reisplanner. Inmiddels is Rijden de Treinen 3.0 uitgebracht met Material Design.

Rijden de Treinen: NS planner
Rijden de Treinen: NS planner
Ontwikkelaar: Rijden de Treinen
Prijs: Gratis

AlarmeringDroid (P2000)

Alarmeringdroid P2000

P2000-meldingen zijn meldingen van de hulpdiensten in Nederland. AlarmeringDroid is een app die je de meldingen geeft op je smartphone. Je kan in AlarmeringDroid de meldingen zien van brandweer, ambulance, reddingsbrigade en de traumahelikopter (Lifeliner). Bij zeer belangrijke gebeurtenissen zijn er ook politie-meldingen zichtbaar, maar vanwege de privacy worden deze doorgaans niet openbaar gemaakt.

AlarmeringDroid versie 2
AlarmeringDroid versie 2
Ontwikkelaar: Gabri van Lee
Prijs: Gratis

Peerby

Peerby

De Peerby app maakt het mogelijk om snel en gemakkelijk spullen uit je buurt te lenen of uit te lenen. Denk aan een hamer, een schuurmachine, ladder, feesttent of barbecue. Je kunt via de Peerby app de verzoeken van anderen zien en ook zelf een verzoek plaatsen. Mocht je bijvoorbeeld bezig zijn met klussen in huis, en op het laatste moment tot de ontdekking komen dat je geen boormachine hebt, dan kan Peerby een uitkomst zijn.

Peerby
Peerby
Ontwikkelaar: Peerby B.V.
Prijs: Gratis

Beter Spellen

Beter Spellen app

Noordhoff Uitgevers laat je met de app Beter Spellen je Nederlandse spelling testen. Met de applicatie krijg je iedere dag een aantal opdrachten met meerkeuzevragen. Deze hebben betrekking op de Nederlandse spelling, vervoegingen en dergelijke. Erg leerzaam voor jong en oud. Er zijn ook andere apps van dezelfde ontwikkelaar die je helpen met het bijhouden van rekenen en Engels.

Beter Spellen
Beter Spellen
Ontwikkelaar: Noordhoff Uitgevers
Prijs: Gratis

DigiCal Agenda

DigiCal Agenda 1.7

De DigiCal Agenda is een bekend alternatief voor de vele andere agenda-apps. DigiCal is van Nederlandse bodem en geeft je de mogelijkheid om je Google, Outlook of Exhange-account te koppelen en zo toegang te krijgen tot die agenda. Handige herkenning met kleuren, toepassing van Material Design en veel instellingen maken DigiCal Agenda compleet.

DigiCal Agenda
DigiCal Agenda
Ontwikkelaar: Digibites
Prijs: Gratis

Kleding app

Kleding.nl app

De Kleding.nl app is handig voor het vinden van je nieuwe zomerse (of juist winterse) outfit. Met de applicatie kan je inspiratie op doen voor kleding en hierbij wordt gezocht door de vele verschillende webwinkels. Op deze manier hoef je niet zelf alle (web-)winkels af en kan je kledingitems toevoegen aan je favorieten en zo deze later nog eens terugvinden.

Kleding.nl
Kleding.nl
Ontwikkelaar: Kleding B.V.
Prijs: Gratis

Reclamefolder

Reclamefolder app

Een goed alternatief voor de papieren reclamefolders is de app Reclamefolder. Via deze applicatie kan je de aanbiedingen van vrijwel alle winkels vinden in één handige toepassing. Of het nou gaat om een supermarkt, elektronicawinkel of drogist, je kunt de folders vinden in de Reclamefolder app. Daarbij kan je instellen dat de app je op de hoogte houdt als er nieuwe folders toegevoegd zijn aan de app.

Reclamefolder: Alle Folders en
Reclamefolder: Alle Folders en

Klippa

Klippa

Op DroidApp schreven we eerder al over de Klippa app. Deze applicatie zorgt ervoor dat je papieren bonnetjes en facturen in één applicatie terug kunt vinden. Je kunt ze scannen door een foto van de bon te maken en vervolgens digitaal op te slaan in de app van Klippa. Je kunt onderscheid maken tussen winkels, categorieën maken, documenten delen en zo heb je altijd je bonnetjes bij de hand.

Klippa
Klippa
Ontwikkelaar: Klippa App BV
Prijs: Gratis+

DroidApp

DroidApp App 2.0

Last but not least, de DroidApp App. Deze applicatie mag je natuurlijk niet overslaan als je op de hoogte wilt blijven van het Android nieuws, de interessantste apps en de meest uitgebreide reviews. We maken in de DroidApp App gebruik van Material Design elementen en de app is vrij van reclame en banners. Daarbij kan je push-notificaties instellen om zo nog beter op de hoogte te blijven van Android-tips, nieuws en apps. Vorige week brachten we DroidApp App 2.0 uit met een nieuw design en veel nieuwe functies.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis

Heb jij nog een applicatie van Nederlandse bodem die je mist in dit rijtje? Laat het weten door een reactie achter te laten onder dit bericht.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel