RTL XL: frisse, nieuwe Android-app vanaf vandaag te downloaden

RTL XL heeft de compleet vernieuwde Android-app voor de dienst uitgebracht. Vanaf vandaag kan de RTL XL app gedownload worden. We gaven je eerder al een exclusieve preview van de nieuwe RTL XL app en nu kan je de nieuwe app gebruiken, met daarbij een aantal nieuwe functies.

RTL XL app

Vanaf vandaag is de nieuwe RTL XL app voor Android te downloaden uit de Google Play Store. In oktober liet DroidApp je al kennis maken met de app in onze uitgebreide RTL XL app preview. De update brengt een compleet vernieuwde interface met de nieuwe huisstijl en frisse kleuren.

RTL XL app update

Met de nieuwe RTL XL app moet de toepassing ook persoonlijker worden. Je kunt je favoriete programma’s een hartje geven waarna er andere programma’s en afleveringen aanbevolen worden. Door een andere kleurstijl te kiezen kan je de app nog meer naar eigen hand zetten.

Terugkijken

In de RTL XL app kunnen video’s tot zeven dagen na uitzending gratis teruggekeken worden. Tevens kan je direct afleveringen delen met je vrienden via de bekende netwerken. Tijdens het kijken van video’s zul je wel reclame te zien krijgen.

RTL XL Android

Premium

Je kunt ook gebruik maken van RTL XL Premium en kost ‘eenmalig’ 3,99 euro. Met Premium kan je gedurende 30 dagen afleveringen en programma’s tot een jaar terug bekijken, zonder reclame. Van bepaalde programma’s kan je ook afleveringen alvast vooruit kijken. Na dertig dagen loopt RTL XL Premium automatisch af. Noortje Habets van RTL laat aan DroidApp weten dat het op dit moment nog niet mogelijk is om middels een in-app aankoop Premium aan te schaffen. Dit kan wel via de website van RTL XL zelf.

RTL XL Android

RTL XL Chromecast

We schreven in onze uitgebreide preview al dat ondersteuning voor de Google Chromecast nog niet direct beschikbaar is in de Android-app. De reden hiervan is dat er vooralsnog geen mogelijkheid is om advertenties te tonen tijdens het casten. Als dit in de toekomst wel mogelijk wordt, dan zal de RTL XL app dit ook toevoegen.

Voor Premium-gebruikers zal naar verwachting wel Chromecast-ondersteuning toegevoegd gaan worden; wanneer we dit precies kunnen verwachten is nog niet helemaal bekend. Wel hoopt RTL het nog dit jaar aan de RTL XL app toe te voegen.

RTL XL Android

Download

Vanaf vandaag zal de nieuwe RTL XL app voor Android uitgerold gaan worden. RTL laat aan DroidApp weten dat het gaat om een gefaseerde uitrol waardoor gebruikers vanaf nu in de komende dagen de update voor de RTL XL app kunnen verwachten. Wil je alles weten over de nieuwe RTL XL app? Je vindt alle details in ons uitgebreide RTL XL preview artikel.

RTL XL
RTL XL
Ontwikkelaar: RTL Nederland B.V.
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel