Routeradar app: grote update met offline navigatie

Routeradar, de verkeers-app van RTL heeft een grote update ontvangen. De Android-app van Routeradar lijkt de strijd aan te willen gaan met Nederlandse gebruikers van Flitsmeister, Google Maps en Here. In de applicatie is nu nog meer informatie te vinden over files, vertragingen en flitsers. Ook is het mogelijk om in Routeradar te navigeren.

Routeradar

Het is al weer even geleden dat we wat hadden gehoord van Routeradar. De applicatie Routeradar werd in oktober vorig jaar uitgebracht en kan gezien worden als de Buienradar voor het verkeer. De grote update die nu is uitgebracht voor de Android-app breidt het aantal mogelijkheden uit met veel nieuwe functies.

Routeradar

Navigatie

In Routeradar kan vanaf nu gebruik gemaakt worden van navigatie. Wanneer je de gratis versie van Routeradar bezit is er een internetverbinding nodig om te navigeren, maar ben je gebruiker van Routeradar Pro dan kan er ook offline genavigeerd worden met de app. Tevens is de navigatie voorzien van gesproken instructies. De live verkeersinformatie zorgt er voor dat je precies weet van tevoren waar het vast staat en de Routeradar-app past zich hierop aan door je een andere route te geven indien mogelijk.

Routeradar navigatie

Het gaat hierbij om navigeren binnen Nederland.  De betaalde gebruikers kunnen de kaart dan offline downloaden op hun smartphone. Voor betalende gebruikers is het ook mogelijk de kaart in 3D weer te geven in plaats van alleen in 2D, tevens is Routeradar Pro reclamevrij. In de Routeradar app is het mogelijk om voor heel Europa de vertragingen op de kaart te bekijken en ook de actuele reistijd naar huis of je werk kan weergegeven worden.

Routeradar navigatie

In de Routeradar app kan je zelf routes aanmaken en opslaan. Dit heeft als voordeel dat je op je favoriete routes direct te zien krijgt of er op dat moment files op je traject staan, of dat er flitsers zijn gemeld op je favoriete route. Door het gebruik van navigatie kan Routeradar ook zelf je favoriete routes leren en hiervan een overzicht geven.

Routeradar navigatie

Routeradar lijkt hiermee stiekem de aanval te openen op andere applicaties die vergelijkbare diensten leveren. Denk hierbij aan Flitsmeister, Here en Google Maps. Alle drie bieden ze nagenoeg dezelfde functies. Wel heeft Here het voordeel dat offline navigeren binnen Nederland gratis is. Sinds deze week biedt Google ook gratis offline navigatie aan voor Android.

De update voor de Routeradar app is gratis te downloaden via onderstaande button uit de Play Store.

Routeradar Nav Files Flitsers
Routeradar Nav Files Flitsers
Ontwikkelaar: Mobility Mixx
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel