Google Maps 9.17 beschikbaar: offline navigatie, meldingen en afstandsmeter (+ APK)

Google heeft een update uitgebracht van haar kaarten-app Google Maps. Met Google Maps 9.17 is het mogelijk om gebruik te maken van de offline functies die eerder vandaag werden aangekondigd. Eén van de nieuwe functies is de mogelijkheid om zonder internetverbinding te navigeren met Google Maps. Nieuw in de app is ook om op de hoogte gehouden te worden rondom de verkeerssituatie bij evenementen. Natuurlijk hebben we de offline functie even getest.

Google Maps 9.17

Google Maps 9.17 is vanavond uitgebracht door Google. Vanaf deze versie is het mogelijk om Google Maps ook offline te gebruiken voor navigatie, het opzoeken van dingen en grotere gebieden op te slaan. Vanaf nu kan een gebied wat je wilt downloaden maximaal 2,5 GB groot zijn. Vanmiddag werd bekend dat Google Maps offline navigatie zou gaan uitrollen.

Dankzij de verruiming hiervan is het mogelijk om bijvoorbeeld het grootste deel van Nederland op te slaan op je smartphone of tablet. Je kunt er voor kiezen om bij de instellingen de kaarten die je hebt gedownload automatisch bij te werken wanneer je bent verbonden met een WiFi-netwerk. De kaarten zullen na dertig dagen verlopen en dus opnieuw gedownload moeten worden. Ook geeft Google in de Maps-app suggesties van kaarten die gedownload kunnen worden. Helaas worden de kaarten alleen op het interne geheugen opgeslagen, vooralsnog is er geen mogelijkheid om op de geheugenkaart de kaarten op te slaan.

Offline zoeken: de test

We hebben uiteraard de proef op de som genomen om offline te zoeken. We zochten op simpele dingen als ‘pizza’ en ‘supermarkt’. De offline zoekfunctionaliteit laat zich hier niet van zijn beste kant zien. In de gehele regio Breda zou er geen van deze plekken te vinden zijn. Ook een tankstation, de snackbar krijgen we niet offline te zien. Bij het zoeken naar ‘bakker’ krijgen we wat resultaat; hoewel dit voornamelijk de meubelwinkel is waar de naam Bakker in zit. Na onze test voor offline zoeken kunnen we stellen dat de functie op dit moment vrij onbruikbaar is. Gelukkig werkt het offline navigeren beter.

Meldingen

Voor de Nederlandse gebruikers van Google Maps is er een andere nieuwe functie te vinden in het menu met instellingen; ‘meldingen’. Dit onderdeel was eerder al in andere landen beschikbaar en nu dus ook in Nederland. Je kunt aangeven dat je meldingen wilt ontvangen over plaatsen, of je foto’s van je huidige locatie wilt toevoegen of op de hoogte gehouden wilt worden over de verkeerssituatie rondom evenementen.

Afstand meten

Een functie die eerder als experiment werd toegevoegd aan Google Maps is het meten van de afstand. Met de afstandsmeter kan de globale afstand van de ene naar de andere plek gemeten worden. De afstand komt vervolgens onder in beeld tevoorschijn. Hierbij wordt dus geen rekening gehouden met wegen, maar gaat het om de afstand hemelsbreed.

Menu

In het menu van Google Maps 9.17 zijn ook twee nieuwe onderdelen te vinden. Met de functie ‘Mijn Bijdragen’ kan je precies zien waaraan je je steentje hebt bijgedragen in Google Maps; denk aan recensies en foto’s. Ook kan je hier plaatsen beoordelen die je onlangs hebt bezocht. Het andere nieuwe onderdeel zijn de ‘offline genieden’ waarbij je in een oogopslag de gebieden te zien krijgt die je offline hebt gedownload.

Downloaden

De update voor Google Maps 9.17 zal vanaf nu gefaseerd uitgerold gaan worden voor de Android-bezitters. Mocht je niet zolang willen of kunnen wachten op de nieuwste versie van Google Maps, dan kan je hier de Google Maps 9.17 APK downloaden.

Hou er rekening mee dat het kan zijn dat sommige toestellen een andere versie van het APK-bestand nodig hebben. DroidApp is niet aansprakelijk voor eventuele problemen die ontstaan na het installeren en gebruiken van het APK-bestand.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel