NavMeter: voeg een snelheidsmeter toe aan Google Maps

Google Maps is een erg handige app om mee te navigeren, echter is de kaartendienst van Google niet perfect. Voor degenen die een snelheidsmeter missen in Google Maps is er nu de handige app NavMeter. Wat deze applicatie allemaal mogelijk maakt, leggen we je uit in het artikel over NavMeter, want de mogelijkheden beperken zich niet alleen tot Google Maps.

NavMeter

In Google Maps is niet standaard een snelheidsmeter te vinden tijdens het navigeren. Natuurlijk is het beter om op de weg te letten en om de snelheidsmeter af te lezen van je dashboard, maar voor degenen die er waarde aan hechten is er de app NavMeter. Aan de hand van verschillende sensoren en GPS wordt de huidige snelheid weergegeven op het scherm van je telefoon. Handig, tijdens het rijden met Google Maps.

NavMeter

Je kunt het venster met de maximum snelheid zelf verplaatsen en vanuit de notificatiebalk kan je bepaalde snelle instellingen verrichten. Ook kan er geschakeld worden in NavMeter tussen de dag- en nachtmodus. Bij de instellingen vind je de mogelijkheid om de kleur en grootte aan te passen van het venster, zodat je die kunt aanpassen naar eigen wens. Wel is deze functie alleen beschikbaar in de betaalde versie.

NavMeter kan desgewenst meer dan alleen de huidige snelheid tonen. Middels een in-app aankoop van 1,99 euro kan je ook instellen dat de maximaal toegestane snelheid getoond wordt en dat je meerdere meters tegelijk in beeld kan hebben. Denk hierbij aan de richting, de hoogtemeter, het kompas en de coördinaten. Mocht je op zoek zijn naar een volledige gratis app die je van A naar B wijst, dan adviseren we HERE, inclusief de weergave van de maximum snelheid.

NavMeter GPS Maps speedometer
NavMeter GPS Maps speedometer
Ontwikkelaar: Ettore Zaffaroni
Prijs: Gratis+

Lees ook

Reageer op dit artikel