Google Maps 9.14: nieuwe navigatie-interface en handige statistieken (+ APK) [update]

Google Maps 9.14 is uitgebracht voor Google Android. Met de nieuwe update voor de kaartendienst van Google zijn een aantal interessante ontwikkelingen doorgevoerd. Google Maps 9.14 bevat een vernieuwde, veel handigere, interface voor de navigatie. Tevens zijn er interessante statistieken beschikbaar. We zetten de nieuwe functies voor je op een rij.

Google Maps 9.14

Google lijkt ‘update wednesday‘ definitief vaarwel te hebben gezegd. Vrolijk heeft Google een nieuwe update uitgebracht voor Google Maps. Google Maps 9.14, de nieuwste versie van de navigatie-app, krijgt een aantal interessante statistieken. Het gaat hierbij om statistieken die de drukte aangeeft in winkels, restaurants of bijvoorbeeld de dierentuin.

Google Maps 9.14

Je kan bij een locatie van een winkel of bezienswaardigheid de drukte per uur bekijken over verschillende dagen. Echter is niet van elke winkel de informatie beschikbaar. Eerder werd deze functie al in de Verenigde Staten uitgerold en is dus vanaf nu ook in andere Europese landen beschikbaar, waaronder Nederland, België en Duitsland. Handig, als je bijvoorbeeld nog naar de supermarkt moet maar je afvraagt wanneer je het beste je boodschappen kunt doen.

Vernieuwde lay-out navigatie

In Google Maps 9.14 vinden we verder een compleet vernieuwde vormgeving van de navigatie. Bij het uitstippelen van een route valt de nieuwe interface direct op. Het wordt voortaan sneller mogelijk om te wisselen van vervoerskeuze. Tot voorheen moest je heel het menu induiken bij het plannen van een route door te wisselen tussen bijvoorbeeld de fiets, lopend, het openbaar vervoer of de auto. Je ziet in de tabs direct de reistijd van de vervoersmiddelen. Ook zijn er diverse icoontjes veranderd in de app van Google Maps.

Google Maps 9.14 zal spoedig uitgerold gaan worden via de Google Play Store. Mocht je niet zolang willen of kunnen wachten, download dan hier de Google Maps 9.14 APK.

Update 20:11: Google heeft dinsdagavond het nieuwe logo aangekondigd. Google heeft daarbij direct een update uitgerold voor de app Google Maps. Google Maps is de eerste app die voorzien is van het nieuwe logo en beeldmerk van Google. Hieronder zie je hoe dat eruit ziet.

Google Maps nieuw

Bekijk ook:

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

DroidApp.nl is niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen die ontstaan zijn na het installeren van dit APK-bestand. Dit APK-bestand is voorzien van een digitale handtekening van Google. Hierdoor is de applicatie niet aangepast door derden. Na installatie zal net als de huidige Play Store versie van de applicatie, de app gewoon updates ontvangen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel