MAXS: onmisbare app voor de automobilist

‘100, 120 of toch 130 km/u? Hoe hard mag je nou eigenlijk hier?’. Met de applicatie MAXS krijg je voortaan direct antwoord op deze vraag. MAXS is uitgebracht voor Android en is al een tijd succesvol voor de iPhone. MAXS is een applicatie die de maximum snelheid op een interessante manier aangeeft voor de Nederlandse wegen.

MAXS is een minimalistische app en in de app zijn twee grote cirkels te zien. In de ene cirkel is je huidige snelheid af te lezen en in de andere cirkel is af te lezen wat de maximum snelheid betreft. Wanneer je je keurig aan de snelheid houdt zal het scherm blauw van kleur zijn, ga je te hard, dan verandert de blauwe kleur in een rode kleur.

maxs_android

MAXS houdt rekening met zowel de provinciale- als de snelwegen. Daarnaast worden ook de meeste doorgaande wegen weergegeven in de applicatie. Handig aan MAXS is dat de applicatie rekening houdt met de tijdgebonden maximum snelheden, bijvoorbeeld maximaal 100 km/u tussen 06:00 uur en 19:00 uur. Mocht de aangegeven maximum snelheid anders zijn dan aangegeven, dan kan je eenvoudig en snel een wijziging doorgeven. Op deze manier blijft de database up-to-date en help je andere app-gebruikers ook gelijk.

Wat handig is aan de applicatie MAXS, is dat wanneer je te hard rijdt, je precies onder in het scherm kan aflezen hoeveel de boete bedraagt als je wordt gepakt. MAXS is vanaf nu gratis te downloaden uit de Google Play Store. Hou er wel rekening mee dat de applicatie met 20MB vrij groot is.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel