Magic Earth: gratis navigatie-app van Route 66

De ontwikkelaars van General Magic, onderdeel van Route 66, hebben een nieuwe applicatie om mee te navigeren uitgebracht voor Android: Magic Earth. Deze nieuwe navigatie-app combineert het beste van TomTom HD Traffic, OpenStreetMap en Wikipedia. Gaat deze app Google Maps vervangen op je smartphone?

Magic Earth

Magic Earth is een nieuwe navigatie-app voor Android. Na de twee populairste navigatie-apps Google Maps en HERE is er nu Magic Earth, die afkomstig is van de makers van General Magic, een onderdeel van Route 66. Met de applicatie kan je gratis navigeren in binnen- en buitenland. We zetten de details van Magic Earth voor je op een rij.

Magic Earth maakt gebruik van de kaarten van OpenStreetMap. Deze dienst wordt gezien als de Wikipedia voor kaarten, waarbij gebruikers hun input met anderen kunnen delen. In de app vind je stapsgewijze navigatie. Daarnaast krijg je rijstrookinformatie, de maximum snelheden te zien en krijg je duidelijke instructies. De gesproken navigatie kan nog wel een taalcursus gebruiken, ‘Hank’ wordt bijvoorbeeld uitgesproken als ‘Henk’.

Zowel met de auto als te voet kan je gebruik maken van Magic Earth, en ook fietsers kunnen de app gebruiken. Voordeel aan deze app is dat je een via-route kunt plannen, iets wat met HERE en Google Maps (nog) niet mogelijk is op Android.

Gratis kunnen de flitspalen weergegeven worden op de kaarten van Magic Earth. Wil je op de hoogte blijven van de verkeersinformatie, dan moet je een betaling verrichten welke ongeveer 9,99 euro per jaar, per regio.

Wanneer je niet beschikt over een internetverbinding, kan je kaarten per land offline opslaan. Deze worden vervolgens opgeslagen op het geheugen van de smartphone. Ook kan het weer bekeken worden van de locatie en kan je een alarm instellen als je ergens in de buurt bent van een locatie.

Magic Earth is in onze ogen minder gebruiksvriendelijk dan het meest voor de hand liggende alternatief, Nokia HERE. Mocht je hem toch willen proberen, download Magic Earth dan gratis via onderstaande button uit de Play Store.

Magic Earth Navigatie & kaarten
Magic Earth Navigatie & kaarten
Ontwikkelaar: General Magic
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel