Google Maps: uitrol volledige offline navigatie begonnen

In mei maakte Google bekend dat de navigatie-app Google Maps ook volledig offline beschikbaar zou komen. We hebben er dus even op moeten wachten, maar vandaag heeft Google laten weten dat de uitrol van de offline functionaliteit vanaf nu is begonnen.

Google Maps offline

Google Maps komt volledig offline beschikbaar, zo heeft Google vandaag laten weten. Hiermee komt er langzaamaan een eind aan het wachten op de offline-ondersteuning voor Google Maps. In mei van dit jaar, tijdens Google I/O, werd bekend dat Google Maps offline beschikbaar zou komen. Tot nu toe was het alleen mogelijk om bepaalde kaarten offline op te slaan. Nu wordt het ook daadwerkelijk mogelijk om te navigeren.

Google Maps offline

Zonder internetverbinding kan nu niet alleen genavigeerd worden met Google Maps, er kan ook gezocht worden naar specifieke bestemmingen. Tevens is het mogelijk om nuttige informatie offline te raadplegen. Denk hierbij aan de recensies, contactinformatie en openingstijden.

Google laat weten dat de offline-modus in Google Maps naadloos samenwerkt met de online-modus. Het voordeel hiervan is dat als de verbinding wegvalt, je hier niks van merkt. Bij het navigeren zonder internetverbinding krijg je de gemiddelde reistijd te zien. Bij online navigeren wordt de exacte reisduur weergegeven, inclusief eventuele vertraging.

Het downloaden van een bepaald gebied gaat nog steeds op de bekende manier. Hoe je dat precies doet, kan je lezen in ons tip-artikel over het offline opslaan van Google Maps kaarten.

UPDATE 20:35 uur: De update voor Google Maps is inmiddels verschenen. In ons uitgebreide artikel bespreken we het nieuwe Google Maps 9.17, inclusief een korte test.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel