Navigatie-app HERE krijgt handig meedenkend menu

HERE Maps, de populaire navigatie-app van Nokia, heeft een meedenkend menu gekregen. Dit menu laat je informatie opvragen over plaatsen, informatie delen of de navigatie starten zonder de kaart zelf te hoeven verlaten. Daarnaast is het nu mogelijk om de tussenliggende haltes van openbaar vervoer te zien, waardoor je precies weet hoe lang een reis in beslag neemt en waar je uit moet stappen.

HERE

HERE is sinds een tijdje ook als beta te verkrijgen, maar nu zijn er voor het eerst features van deze beta-app naar de uiteindelijke versie uitgerold. De features in de beta-app worden eerst uitgebreid getest voordat ze worden doorgezet naar de versie die voor iedereen beschikbaar is.

Meedenkend menu

De eerste grote verandering is een contextueel menu. Na het selecteren van een plaats krijg je automatisch een pop-op menuutje waarmee je je locatiegegevens kan weergeven, de locatie kan delen, een routebeschrijving opvragen of direct naar de plaats navigeren. Navigeren kan met een auto, te voet of met het openbaar vervoer.

Het makkelijkste aan dit menu is dat je het kan opvragen zonder dat je de kaart hoeft te verlaten. Door middel van swipen kan je snel van modus wisselen en verandert de beschrijving meteen ook mee zodat je meteen weet welk icoontje wat betekent.

HERE

Openbaar vervoer

Daarnaast is het mogelijk om de tussenstops van het openbare vervoer in te zien. Zo weet je precies waar je langs komt, hoe lang dit duurt en kan je je goed voorbereiden op het moment dat je moet over- of uitstappen. Al met al is dit een erg handige update voor HERE met handige features. De app is via de onderstaande link te downloaden.

HERE WeGo Maps & Navigation
HERE WeGo Maps & Navigation
Ontwikkelaar: HERE Apps LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel