‘HERE overgenomen voor ongekend hoog bedrag door Duitse autofabrikanten’

Nokia HERE, de gratis navigatiedienst van oud Nokia-medewerkers, is overgenomen. In de komende dagen zullen Nokia en diverse autofabrikanten uit Duitsland een akkoord ondertekenen. Voor een ongekend hoog bedrag wordt HERE overgekocht.

HERE overgenomen

Drie Duitse autofabrikanten zouden de navigatie-app HERE over gaan nemen. Dit melden bronnen die dichtbij de overname van HERE staan. Het gaat om Audi AG, BMW AG en Daimler AG. Eerder liet het ontwikkelingsteam van Nokia al weten dat het op zoek is naar een koper voor de applicatie. Met de kaartendienst moet de strijd verder aangegaan worden met Google Maps en TomTom.

HERE

De groei van HERE kan hiermee in een enorme stroomversnelling gezet worden. De Duitse autofabrikanten betalen 2,5 miljard euro voor de dienst. Onder Audi AG vallen onder andere Audi, SEAT, Skoda en Volkswagen. Onder Daimler AG valt onder andere Mercedes-Benz. BMW AG heeft BMW en Mini onder zich. Alle partijen zouden de dienst HERE goed kunnen gebruiken voor hun eigen navigatiesystemen.

De overname door de autofabrikanten is een logische stap in de toekomst. Momenteel kopen autofabrikanten nog hun licenties bij bedrijven als TomTom. Met de overname hebben de fabrikanten de licenties zelf al in huis waardoor de fabrikanten hierdoor weer later geld besparen. De kaarten en technologie zouden verder gebruikt kunnen worden om minder afhankelijk te zijn van Google en dus ook zelfrijdende auto’s te kunnen ontwikkelen.

HERE WeGo Maps & Navigation
HERE WeGo Maps & Navigation
Ontwikkelaar: HERE Apps LLC
Prijs: Gratis

Via Spiegel

Lees ook

Reageer op dit artikel