Klippa: nooit meer je bonnetjes kwijt met deze geweldige app (review)

Klippa is een applicatie die recent is uitgebracht door een Nederlandse ontwikkelaar. Het doel van Klippa is dat je je kassabonnetjes kunt opslaan in de cloud; gratis! Klippa is vormgegeven in Material Design en erg praktisch. Wij behandelen deze toffe app in een uitgebreide Klippa review.

Klippa

Als je iemand bent die elke keer zijn kassabonnen kwijt is, is er nu de app Klippa. Deze handige app is van Nederlandse bodem en helemaal gratis te gebruiken. Met Klippa sla je je bonnetjes op in de cloud, waarna je ze dus gewoon via andere apparaten kunt bekijken. Naast de Android-app heeft Klippa ook een iOS-app en kan je ook je bonnen-historie inzien via je eigen account op de website.

Klippa

Na het aanmaken van een account kan de pret beginnen. Je ziet op het startscherm het aantal ingevoerde bonnetjes, het totaal uitgegeven bedrag en het aantal mappen die je hebt aangemaakt. Met mappen kan je je bonnetjes nog beter ordenen. Wil je nog selectiever je bonnen ordenen en sorteren? Dan kan je ook nog ieder bonnetje voorzien van één of meerdere tags.

Kassabon

Bij het invoeren van een bonnetje kan je er voor kiezen om een foto te maken van de bon, zodat je die altijd kan raadplegen. Je kan er ook voor kiezen om alleen de tekst van de bon in te voeren. Vervolgens voer je de winkelketen in. Van de bekende winkels in Nederland zoals de Albert Heijn, Kruidvat of van een grote elektronica-winkel krijg je het logo te zien, zodat je de uitgaven hiervan nog sneller herkent. Daarbij kan je het bedrag invoeren, samen met de beschrijving en de datum. Je kan bijvoorbeeld ook een factuur toevoegen, dus het beperkt zich niet tot alleen de kassabonnetjes van de supermarkt of kledingwinkel.

Statistieken

In het menu van Klippa kan je interessante statistieken bekijken. De statistieken kunnen onderverdeeld worden in winkels, mappen en tags. Van de statistieken kan je ook de periode aanpassen tussen welk termijn de uitgaven getoond moeten worden. De applicatie wijst zich helemaal vanzelf en een interessante functie aan de app is dat je gemakkelijk een uitgave kan delen met anderen of met een andere Klippa-gebruiker. Wanneer je hem deelt met een niet-Klippa gebruiker dan wordt de download omgezet in een link die de ander binnen 7 dagen moet openen. De bon (eventueel met foto) wordt dan als PDF aangeboden.

Klippa is een erg interessante applicatie. Het grote pluspunt van Klippa is dat alle functies in de app gratis beschikbaar zijn en er geen advertentie in de app is te vinden. We zijn benieuwd of dit later ook nog is als de applicatie door duizenden mensen gebruikt zal worden, maar dat is een latere zorg. Op dit moment kan je zowel kassabonnen toevoegen met de valuta: Euro, Dollar en Engelse Pond. Als je net als ik op vakantie bent geweest naar Zweden, dan kan je helaas -op dit moment- niet de Zweedse Kroon gebruiken in de app.

Klippa
Klippa
Ontwikkelaar: Klippa App BV
Prijs: Gratis+
Klippa
 • 9/10
  Vormgeving - 9.0/10
 • 9.1/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 9.1/10
 • 9/10
  Mogelijkheden - 9.0/10
 • 8.9/10
  Snelheid - 8.9/10
 • 8.8/10
  Privacy - 8.8/10
9/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Volledig gratis, geen in-app aankopen
 • Geen advertenties
 • Op meerdere apparaten dankzij cloud-integratie
 • Material Design
 • Exporteer-functie werkt prima
 • Icoontje bij veel winkelketens

Minpunten

 • Bij winkels die niet herkend worden, zouden we graag een -algemeen- icoon willen toevoegen
 • Geen ‘min’ bedragen
 • Hoewel de belangrijkste valuta te vinden zijn, zouden we er graag meer willen zien
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel