Xpensy: je uitgaven kleurrijk onder controle

Xpensy is een gratis applicatie waarmee je je financiën ‘kleurrijk’ onder controle kunt houden. Niet alle uitgaven zijn even fijn. Met de applicatie Xpensy willen de ontwikkelaars van de app je het toch een beetje leuker maken. Of Xpensy de uitgaven dan toch een positief puntje meegeven, lees je in de review van Xpensy.

Xpensy is een van de talloze apps die het mogelijk maakt om je uitgaven onder controle te krijgen (en te houden). Met Xpensy kan je je uitgaven makkelijk bijhouden, en worden ze gesorteerd in verschillende categorieën. Het resultaat is een kleurrijke infographic met de uitgaven die je gedaan hebt.

Startscherm Xpensy Xpensy Uitgaven overzicht

Bij het openen van de applicatie verschijnen de zeven categorieën. Elke categorie heeft een eigen symbool en een eigen kleur. De infographic met je uitgaven kan aangepast worden naar een bepaalde periode; zoals per maand, of een zelf ingestelde periode. De applicatie ziet er strak uit en is vrij van advertenties.

Xpensy invoeren Xpensy categorie

Het is goed te weten dat Xpensy zich enkel richt op de uitgaven, en niet op inkomsten. Xpensy kan dus handig zijn als je op vakantie gaat, een bepaald budget hebt, en je wilt weten hoeveel je waar aan hebt besteed. Bij het invoeren van een nieuwe uitgave wordt de tekst in hoofdletters weergegeven met daarachter het bedrag. De getallen achter de komma zijn wat minder groot, dan het getal voor de komma. Xpensy geeft enkel de mogelijkheid om alleen de naam van het product in te voeren, dus geen beschrijvingen of tags.

Xpensy transportkosten Xpensy grafieken

De uitgaven kunnen vervolgens in een kleurrijke grafiek bekeken worden. De periode van de grafiek kan ingesteld worden op maand, week of een eigen ingestelde periode. Naast een grafiek, krijg je ook nog een uitgebreide infographic, waar de uitgaven vergeleken worden met de maand of week ervoor.

Xpensy maandoverzicht totaal maandoverzicht Xpensy

Xpensy is een minimalistische uitgaven-applicatie en er bevinden zich ook geen andere instellingen in de toepassing. Dat maakt de applicatie juist prettig in gebruik. Xpensy is zeker het proberen waard en is een must voor het oog. Wel hebben we onze vraagtekens waarom de applicatie toegang wil tot de foto’s/media/bestanden, maar dat nemen we maar voor lief.

Xpensy
Xpensy
Ontwikkelaar: Stefan Zahariev
Prijs: Gratis
Xpensy
 • 9.5/10
  Vormgeving - 9.5/10
 • 8.6/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 8.6/10
 • 7/10
  Mogelijkheden - 7/10
 • 7.7/10
  Snelheid - 7.7/10
 • 7/10
  Privacy - 7/10
8/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Vormgeving
 • Schitterende infographics
 • Advertentie-vrij
 • Verdeling in categorieën

Minpunten

 • Geen inkomsten, alleen uitgaven
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel