De 7 beste apps om te starten met Bitcoin en andere cryptomunten

Cryptomunten zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Ripple zijn de laatste tijd vaak in het nieuws. De waarde van al deze cryptomunten varieert sterk maar het weerhoudt mensen er niet van om zich te verdiepen in de wereld van cryptocurrency. Wij zetten zeven applicaties op een rij die van pas kunnen komen bij het kopen, verkopen en handelen in deze digitale munten.

Coinbase wallet

Coinbase is al een flinke tijd aanwezig als online wallet, met deze virtuele portemonnee kan je Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin en Ethereum bewaren en uitgeven. Na verificatie kun je ook cryptomunten kopen en verkopen. Bij dit kopen en verkopen moet je wel rekening houden met transactiekosten, er zijn een aantal websites waarbij deze kosten lager zijn. De Coinbase app is een makkelijke en gratis manier om een portemonnee te maken voor cryptomunten.

Coinbase Wallet app

Coinbase
Coinbase
Ontwikkelaar: Coinbase Android
Prijs: Gratis

Blockchain – Bitcoin & Ether Wallet

Een alternatief voor Coinbase is de wallet van Blockchain, deze ondersteunt geen Litecoin en Bitcoin Cash maar wel Bitcoin en Ethereum.  Met deze wallet kun je gemakkelijk Bitcoin versturen en ontvangen. Je account is beveiligd met twee factor authenticatie en afgeschermd met een PIN-code. Mocht je de toegang tot je account verliezen dan kun je deze herstellen met een herstel zin van twaalf willekeurige woorden.

Blockchain Wallet

Cryptonator

Wil je aan de slag met zogeheten altcoins, zoals Ripple (XRP) of Monero dan kun je de app Cryptonator gebruiken als portemonnee. Via de app kun je je munten uitwisselen voor andere alternatieve cryptocoins.

Cryptonator wallet

Cryptonator
Cryptonator
Ontwikkelaar: Cryptonator
Prijs: Gratis

Crypto Tracker

Wil je gaan handelen in cryptomunten dan heb je een aantal tools nodig, want de koers kan met de minuut veranderen. Handel in cryptocurrency gaat ook 24/7 door en vereist dus een hoop geduld en inzicht in financiële markten. Crypto Tracker geeft je koersinformatie over bijna alle bestaande cryptomunten.

Crypto Tracker app

Lawnmower

Met de app Lawnmower kun je investeren in een aantal cryptocurrency waaronder Bitcoin, Ethereum en Ripple. Je ziet real-time wat je investeringen opbrengen en of je een gezonde portfolio aan cryptomunten bezit. Via Lawnmower kun je munten aankopen en verkopen, met het verhandelen van munten kun je je inleg verliezen.

Lawnmower app

Lawnmower
Lawnmower
Ontwikkelaar: Lawnmower, Inc.
Prijs: Gratis+

Bitcoin-koers IQ

Deze applicatie voorziet je van real-time koers informatie van ruim 200 cryptomunten. Een interactieve koersgrafiek geeft je inzicht in de trends van een munt over het afgelopen uur of zelfs hele jaar. Via de app kun je ook notificaties ontvangen bij een koerswijziging, ook heeft de app ene overzicht van crypto-nieuws.

Bitcoin-koers IQ

Crypto-koers IQ
Crypto-koers IQ
Ontwikkelaar: Handy Apps
Prijs: Gratis+

Blockfolio

Met de Blockfolio kun je eveneens de koersen van alle cryptomunten bekijken. Nieuwe munten worden op een reguliere basis toegevoegd aan de Blockfolio app. De app heeft ondersteuning voor ruim 30 exchanges zoals Coinbase en Bitfinex. In de app vind je ook een overzicht met nieuws over cryptomunten van diverse websites.

Blockfolio app

Minen op je smartphone of tablet

Er zijn in de Google Play Store tal van apps te vinden waarmee je op je smartphone of tablet cryptomunten kunt minen. Het ontginnen van digitale munten is een leuke manier om cryptocoins te vergaren. Toch raden we je af om dergelijke applicaties op je smartphone te gebruiken, door de beperkte rekenkracht van je device. Het continue belasten van de processor en de vraag naar stroom zal je batterij en telefoon geen goed doen. Wil je toch cryptomunten minen dan kun je dit beter op je computer proberen, al is dit lang niet altijd winstgevend.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel