nPerf: een uitgebreide speedtest-app

Om je internetsnelheid te meten kennen we allemaal de grote naam ‘Speedtest’. Toch zijn er meer spelers op de markt. De applicatie nPerf Speed Test is er hier één van, en heeft veel meer te bieden dan je zou denken.

nPerf Speed Test

De snelheid van je internetverbinding meten, de ping controleren en nog veel meer. Het kan natuurlijk allemaal met bepaalde apps en websites. De grootste naam die iedereen wel kent is Speedtest.net. De applicatie nPerf Speed Test heeft echt nog wat extra’s te bieden vergeleken met de rest van de apps.

nPerf Speed Test

Je kan met nPerf Speed Test de upload- en download-snelheid testen. Daarbij kan je ook de ping meten. Wat de applicatie opvallend maakt is dat ook de prestaties van laadtijden van websites gemeten kan worden. Verschillende websites worden ingeladen (zoals Facebook, Twitter en LinkedIn) en de daarbij horende snelheden en prestaties bijgehouden.

nPerf Speed Test

Een ander meet-onderdeel is het inladen van een filmpje. Hierbij wordt een YouTube-video ingeladen op zowel 240p, 360p en 720p-kwaliteit. Ook hiervan worden de prestaties genoteerd in de app. Aan het eind krijg je een samenvatting van de prestaties te zien en kan je deze vergelijken met de rest van de gegevens uit de provincie en het land.

nPerf Speed Test

Houd er rekening mee, dat als je een snelheidsmeting doet via het mobiele netwerk, je gerust 25MB er door heen kan jagen. nPerf Speed Test is gratis te downloaden uit de Google Play Store. De applicatie is voorzien van een reclame-banner, die je middels een in-app aankoop kunt laten verwijderen.

Lees ook

Reageer op dit artikel