OpenSignal: “Nederlandse gebruikers van mobiele data hebben het goed”

OpenSignal is een applicatie waarmee gebruikers zelf de kwaliteit van hun mobiele provider kunnen meten. Op basis van de verzamelde datapunten in het tweede kwartaal van 2017 concludeert OpenSignal dat Nederlandse gebruikers het treffen met de mobiele netwerken.

Eén provider springt eruit

Van de onderzochte providers KPN, Tele2, T-Mobile en Vodafone springt één provider er echt uit. T-Mobile won of eindigde gelijk in vijf van de zes categorieen. De provider wist downloadsnelheden van 46.4 Mbps te noteren via 4G, sneller dan haar concurrenten. Op het gebied van 3G downloadsnelheden eindigde T-Mobile gelijk met Tele2 en Vodafone.

Opvallend is dat Tele2 via 3G een lagere connectie tijden noteert, terwijl deze via het netwerk van T-Mobile lopen. KPN wist in geen van de zes categorieen een goed resultaat neer te zetten. Daarbij moet wel opgemerkt worden dat de groene provider als tweede eindigde op het gebied van downloadsnelheid en connectiesnelheid.

Omdat de gegevens zijn verzameld via de OpenSignal applicatie kan het zo zijn dat op het ene netwerk meer gebruikers actief zijn dan het andere netwerk. Ook worden er verschillende soorten toestellen gebruikt waardoor de resultaten verschillen met bijvoorbeeld een test waarbij alleen maar dezelfde toestellen worden gebruikt. Zelf een bijdrage leveren aan het volgende OpenSignal rapport, dat kan via de OpenSignal app.

Opensignal - 5G, 4G Speed Test
Opensignal - 5G, 4G Speed Test
Ontwikkelaar: Opensignal.com
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel