T-Mobile ziet stijging van 272.000 klanten in 2017; dankzij Unlimited

Telecomprovider T-Mobile heeft in 2017 goede zaken gedaan. In het afgelopen jaar lanceerde T-Mobile de Unlimited-bundels en dat heeft er (mede) voor gezorgd dat het aantal klanten steeg met 272.000.

T-Mobile in 2017

Het jaar 2017 was voor T-Mobile een goed jaar. Door verschillende (onafhankelijke) partijen werd de roze provider door P3 en door Ookla verkozen tot provider met het beste netwerk in ons land. Daarbij werd eerder dat jaar T-Mobile Unlimited gepresenteerd; voor een vast bedrag onbeperkt bellen, sms’en en internetten. Niet veel later kwam het nieuws dat Tele2 hetzelfde ging doen met Tele2 Onbeperkt. Echter werd vorig jaar ook bekend dat Tele2 overgenomen zal worden door T-Mobile. Over die overname zal de Europese Commissie nog een uitspraak doen later dit jaar.

Jaarcijfers

T-Mobile heeft nu de jaarcijfers gepresenteerd. Daaruit blijkt dat het aantal klanten met een abonnement is gestegen met 9,1 procent naar 3,25 miljoen. Daarbij heeft de provider ook nog 596.000 prepaid-klanten. Dit is lager dan vorig jaar, maar dit komt vooral doordat inactieve prepaid-aansluitingen zijn opgeschoond.

In vergelijking met vorig jaar steeg de omzet met 1,8 procent naar 1355 miljoen euro. Hiervan was 89 miljoen uit T-Mobile Thuis, 1266 miljoen uit de mobiele tak. De omzet in het laatste kwartaal van 2017 daalde in vergelijking met Q4 2016 wel met 3,8 procent. T-Mobile Thuis zorgde overigens vorig jaar nog voor een omzet van 23 miljoen euro.

De stijging van het aantal klanten was volgens T-Mobile vooral te danken aan de Unlimited-abonnementen. Toch geeft Søren Abildgaard, CEO van T-Mobile aan dat het wel last heeft van de grotere concurrenten op de vast-mobiel markt. VodafoneZiggo en KPN kunnen met hun monopoliepositie op vast-mobiel, qua aanbiedingen en kortingen meer uit de kast halen dan T-Mobile. De roze provider is hier veel minder lang actief in.

Onlangs werd bekend dat de korting genaamd T-Mobile Samen niet meer aangeboden wordt, maar vervangen wordt door een andere vorm van combivoordeel.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel