KPN stopt, net als Vodafone, over een paar jaar met 3G-netwerk

Telecomprovider KPN heeft bekend gemaakt over een aantal jaar te stoppen met het 3G-netwerk. Eerder maakte Vodafone al bekend dat het gaat stoppen met het ondersteunen van het ooit zo populaire mobiele netwerk. 

KPN stopt met 3G

Vanaf januari 2022 stopt KPN met het ondersteunen van het 3G-netwerk. Dit heeft de telecomprovider officieel bekend gemaakt. Vorig jaar december liet Vodafone weten in 2020 te stoppen met het 3G-netwerk. KPN plakt er dus nog twee jaar aan vast. Wat T-Mobile, de andere provider in Nederland gaat doen, is nog niet duidelijk, maar het ligt in de lijn der verwachting dat ook deze provider op termijn stopt met 3G.

Volgens KPN maken 95 procent van de KPN-klanten gebruik van een smartphone die geschikt is voor het 4G-netwerk. Dit aantal zal de komende jaren verder stijgen. Voor de telefoons die geen ondersteuning hebben voor deze nieuwe technologie zal het bellen, sms’en en internetten via het 2G-netwerk verlopen. Dit blijft voorlopig nog wel in de lucht.

Telefoons zonder ondersteuning voor bellen via 4G (VoLTE) gaan ook via het 2G netwerk bellen. Er wordt gestopt met het ondersteunen van 3G om de vrijgekomen capaciteit te gebruiken voor het 4G-netwerk.

Leestip: Alles over 4G: frequenties, banden en de techniek

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel