T-Mobile presenteert ‘Recycle Deal’ met korting op maandbedrag

Telecomprovider T-Mobile voegt een extra optie toe om korting te krijgen op de maandkosten van je abonnement. Met de Recycle Deal dalen je maandkosten en wordt bijgedragen aan het verminderen van de milieuvervuiling die komt doordat we graag een nieuw toestel willen.

T-Mobile Recycle Deal

T-Mobile wil wat doen tegen de ‘e-waste’, de plastic soep. De afdank van verouderde apparaten is de snelst groeiende afvalstroom ter wereld, zo meldt de roze provider. Met Recycle Deal wil de provider hergebruik en recycling van smartphones stimuleren.

Het is vanaf nu mogelijk om als klant een toestel te kiezen en deze na afloop van het contract van twee jaar terug te geven aan T-Mobile. De provider kiest er dan voor om het toestel te recyclen of op te knappen als refurbished apparaat. Bij hergebruikte toestellen worden deze ook aan het eind van de levensduur gerecycled, zo belooft de provider.

t-mobile recycle deal

Wanneer je voor de Recycle Deal kiest, dalen de maandelijkse kosten voor de bijdrage die je iedere maand betaalt voor je toestel. Na twee jaar dien je het toestel dan weer terug te geven aan T-Mobile. Je kunt er ook voor kiezen om het toestel te houden en een vooraf bepaald bedrag aan de provider te betalen.

Een voorwaarde voor het retourneren van het toestel is dat er alleen ‘normale gebruikssporen’ op mogen zitten. Dit betekent dat een kapot scherm met barsten, flinke schade aan de behuizing en waterschade niet hieronder valt.

Als we kijken naar Samsung Galaxy S9 met 5GB internet en onbeperkt bellen voor twee jaar, betaal je bij T-Mobile zelf 45,00 euro per maand. Dit is de prijs inclusief de bijdrage per maand voor het toestel. Kies je voor de Recycle Deal, betaal je 39,00 euro per maand. Dit is op een termijn van 24 maanden een restbedrag van 144 euro. Wil je het toestel houden, dan betaal je dus eenmalig dat bedrag.

De constructie van T-Mobile doet een beetje denken aan toestellease. Providers KPN en Hi hadden dit, maar draaiden dat een periode later weer terug omdat het consumenten niet wist te overtuigen. Wat vind jij van Recycle Deal? We zijn benieuwd naar je mening.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel