T-Mobile stopt over twee jaar met 2G-netwerk: dit moet je weten

T-Mobile heeft laten weten dat het over zo’n twee jaar stopt met het ondersteunen van het 2G-netwerk. Het is dan niet langer meer mogelijk om een verbinding op te zetten via het oude, bekende GSM-netwerk.

T-Mobile stopt met 2G

Er hingen al enige tijd geruchten in de lucht dat T-Mobile zou stoppen met het ondersteunen van 2G, en nu is dat officieel bevestigd. De roze telecomprovider zal per 15 november 2020 de stekker uit het 2G-netwerk halen. Het is een opvallende zet, omdat andere fabrikanten juist het 2G-netwerk actief houden en zelf stoppen met het 3G-netwerk. Vodafone heeft aangegeven in januari 2020 3G niet meer aan te bieden, KPN stopt in 2022 met het 3G-netwerk.

Bellen en sms’en gaat inmiddels al over het 3G- en 4G-netwerk en ook het 5G-netwerk is aanstaande. Echter, veelal oudere toestellen zoals een Nokia 1100 hebben enkel ondersteuning voor 2G. Voor degenen met een ouder toestel met alleen ondersteuning voor 2G, kunnen hun telefoon vanaf november 2020 niet meer gebruiken. Althans, niet meer met T-Mobile. In het buitenland blijft T-Mobile wel het 2G-netwerk aanbieden, mits de provider in dat land het nog ondersteunt.

Het uitschakelen van het 2G-netwerk heeft weinig tot geen gevolgen voor zogenoemde M2M en IoT (Internet of Things) apparaten, zo laat de provider weten. De vrijgekomen frequentieruimte van het 2G-netwerk zal vermoedelijk gebruikt worden om het 3G- en 4G-netwerk van T-Mobile verder te versterken. Het T-Mobile netwerk staat al lange tijd bekend in Nederland als het meest snelle netwerk en de beste dekking. Meer informatie over het uitschakelen van 2G staat vermeld op de webpagina van T-Mobile.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel