T-Mobile legt laatste hand aan 4G netwerk voor in vliegtuigen

T-Mobile heeft de laatste hand gelegd aan haar LTE netwerk waarmee consumenten in het vliegtuig gebruik kunnen maken van een razendsnelle internetverbinding. Daarmee komt een einde aan langzaam of geen mobiel internet tijdens je vlucht boven Europa.

T-Mobile klaar met netwerk voor vliegtuigen

Het European Aviation Network, kortweg EAN, geeft gebruikers de mogelijkheid om ook in het vliegtuig snel te kunnen internetten. Het signaal wordt vanaf de grond opgestraald van één van de driehonderd grondstations. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een aantal satellieten om een optimale dekking te realiseren. In Nederland heeft T-Mobile dekking gerealiseerd boven het vaste land en de Noordzee.

Het voltooien van de dekking voor het Europese Aviation Network in Nederland is een resultaat van een samenwerking tussen T-Mobile, Deutsche Telekom en Inmarsat. T-Mobile laat weten dat het sinds de activering van het netwerk een aantal succesvolle tests heeft uitgevoerd. Ook laat de provider weten dat het hoopt nog eind dit jaar het 4G netwerk in de lucht voor iedereen open te stellen. De dienst zal bij luchtvaartmaatschappijen worden aangeboden als extra service voor hun passagiers.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel