T-Mobile en Ben stoppen in 2019 met MMS, KPN nog dit jaar

Middels een MMS-bericht kan multimedia als soort van SMS verstuurd worden. Verschillende telecomproviders stoppen met het ondersteunen van MMS en is inmiddels lang en breed ingehaald door diensten als WhatsApp. T-Mobile en Ben stoppen in 2019 met de dienst, KPN al eerder.

Einde voor MMS

T-Mobile heeft in de prijslijsten van de nieuwe T-Mobile Go abonnementen laten weten te stoppen met het ondersteunen van MMS. Dit zal gebeuren per januari 2019, zo meldt de roze provider. Met MMS kan multimedia gestuurd worden als soort van SMS. De grootte van een mms-bericht mag maximaal 320KB zijn en dat is anno 2017 niet genoeg voor een foto of ander bestand.

Nokia SMS

MMS wist nooit voor het grote succes te zorgen waar providers op gehoopt hadden, meldt Tweakers. Naast de hoge kosten, was het vaak ook onzeker of de ander de foto kon openen op zijn of haar toestel. Daarbij gebeurde het ook vaak dat een link op de computer geopend moest worden om het bestand te bekijken.

Sinds de populariteit van mobiel internet en de diensten zoals WhatsApp enorm is gegroeid, is de animo voor MMS nog verder weggezakt. T-Mobile stopt dus in januari 2019 met MMS. KPN stopt al veel eerder met het ondersteunen van MMS. De ‘groene’ provider stopt de ondersteuning per 1 juli. Over de andere providers, zoals Vodafone en Tele2, is nog geen einddatum bekend. Wel stopt ook Ben, dat gebruik maakt van het T-Mobile netwerk, ook met MMS vanaf 2019.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel