T-Mobile uitgeroepen tot beste mobiele netwerk van Nederland

Bij T-Mobile is er reden voor een feestje, het netwerk van de provider is uitgeroepen tot beste mobiele netwerk van Nederland. P3 Communications heeft de vier Nederlandse telecomproviders onafhankelijk onderzocht en de uitkomst is duidelijk, Nederland beschikt over vier uitstekende mobiele netwerken.

T-Mobile met het beste netwerk

Het Duitse P3 Communications heeft KPN, Vodafone, Tele2 en T-Mobile onderzocht op betrouwbaarheid en down- en uploadsnelheid. Door met vier auto’s door het land te rijden en continue metingen te verrichten is P3 tot haar conclusie gekomen; T-Mobile heeft het beste mobiele netwerk in Nederland. Wel hebben alle providers haar netwerk weten te verbeteren ten opzichte van vorig jaar.

In totaal kunnen de vier providers maximaal 1000 punten behalen, 600 op het gebied van internetten en 400 op het gebied van telefonie. Hierbij wist T-Mobile een score van 966 punten te behalen. KPN eindigde op de tweede plaats. Vodafone en Tele2 werden respectievelijk derde en vierde in de test. Hieronder kun je de totale punten verdeling vinden.

T-Mobile P3 Communications 2016

Mocht je het volledige rapport van P3 Communications willen lezen met alle cijfers en test resultaten, dan kun je de PDF downloaden op de website van P3.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel