Tele2 sluit klanten af die simkaart in dongel of router gebruiken

Tele2 gaat strenger optreden tegen gebruikers die hun 4G-simkaart gebruiken in andere apparaten dan een volgens de provider geschikte mobiele telefoon. Volgens de regels van de ACM mogen simkaarten met een 06-nummer niet gebruikt worden in dongel of router.

Tele2 gaat klanten strenger contoleren

Klanten die hun Tele2 simkaart voor andere doeleinden gebruiken, bijvoorbeeld in een router of laptop krijgen binnen kort een waarschuwing van de provider. Blijven klanten vervolgens toch doorgaan met het gebruik van de simkaart in andere apparaten dan zal Tele2 deze klanten na twee weken afsluiten. Zo staat te lezen in informatie die Tweakers heeft kunnen inzien.

Hoewel de provider de informatie niet wil bevestigen, geeft een woordvoerder van het bedrijf aan dat er weldegelijk actie wordt ondernomen tegen klanten die misbruik maken van hun simkaart. Dat doet de provider om de regels van de ACM na te leven.

De 06-nummers zijn op aan het raken en apparaten die niet kunnen bellen moeten volgens de regels worden voorzien van een 097-nummer. Zo’n nummer bestaat ook uit twaalf cijfers en is speciaal gemaakt voor routers, dongels en tablets. In het bestelproces bij Tele2 moet je akkoord gaan met de voorwaarde dat je de simkaart alleen in een mobiel toestel gebruikt.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel