Tethering niet langer verboden in voorwaarden Tele2

Volgens diverse juristen handelt telecomprovider Tele2 met een tethering verbod in strijd met de Europese regels voor netneutraliteit. Het uitgangspunt van netneutraliteit is dat alle data gelijk behandeld wordt door de provider of het achterliggende netwerk.

Tele2 tethering geen probleem

Diverse juristen hebben tegenover Nu.nl verklaard dat Tele2 de Europese wetgeving op het gebied van netneutraliteit schendt. In de Fair Use Policy van Tele2 staat in Artikel 7 sectie d, dat het niet is toegestaan om je smartphone als hotspot in te zetten. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) wil nog niet op deze zaak reageren maar start binnenkort met een onderzoek naar de voorwaarden van alle grote telecomproviders.

Het tethering verbod in de voorwaarden bestaat al sinds 2015 toen het in de voorwaarden is opgenomen. Robin Janszen, woordvoerder van Tele2, noemt het nieuws over het tethering verbod ‘een storm in een glas water’. Volgens Janszen is de regel in de voorwaarden opgenomen om onredelijk en excessief tethering-gebruik tegen te gaan. Wanneer Tele2 klanten toch tetheren dan is dit geen enkel probleem volgens de woordvoerder.

Tele2 zegt nu haar voorwaarden te gaan aanpassen zodat de onduidelijkheid over tethering op het netwerk van Tele2 wordt weggenomen. Tele2 biedt sinds kort net als T-Mobile een onbeperkt data abonnement.

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel