Friendly: uitgebreide Facebook-app vol opties is mijn favoriet

Natuurlijk kun je voor Facebook de officiële app downloaden. Echter vraagt deze app veel van je telefoon en de accu. Ik heb enkele weken geleden de app Friendly for Facebook ontdekt. Ik wil niet meer zonder.

Friendly: de beste Facebook-app?

Friendly is één van de alternatieve Facebook-apps waarvan je er meerdere in de Play Store kunt vinden. Denk bijvoorbeeld aan Swipe of Touch for Facebook. Nu vraag je je misschien af; ik gebruik gewoon de Facebook-app, wat is daar niet goed aan?

Op zich hoeft daar niks mis mee te zijn, maar de mogelijkheden bij andere apps zijn vaak veel uitgebreider. Daarnaast vragen de Facebook-apps van derden doorgaans minder van de accu en het werkgeheugen. Dit blijft een heikel punt van de officiële app. Daarnaast heeft de app nog veel meer mogelijkheden.

Wat kun je met Friendly?

Bij het eerste gebruik doorloop je een aantal stappen om de app in te stellen. Een groot voordeel van Friendly is dat je de volgorde van berichten kunt aanpassen. Standaard worden berichten in je tijdlijn door elkaar getoond en dankzij Friendly kun je weer als vanouds sorteren op meest recent.

Qua personaliseren is er veel mogelijk in het instellingen-venster van Friendly for Facebook. Je kunt uiteraard notificaties instellen, inclusief tijden waartussen je niet gestoord wilt worden. Je kunt ook de app beveiligen met een viercijferige pincode. Andere opties zijn een Amoled-modus, nachtmodus en nog veel meer. Wil je bijvoorbeeld de navigatiebalk boven- of onderin beeld? Je kunt het zelf aanpassen.

Waar de Facebook-app je verplicht om de Messenger-app te downloaden om te chatten, is dat in Friendly gewoon ingebakken. Daarnaast is het in Friendly for Facebook ook mogelijk om meerdere accounts in te stellen, waartussen je makkelijk kunt switchen. Een andere mogelijkheid is om video’s (en foto’s) van anderen niet alleen te bekijken, maar ook met een druk op de knop naar je smartphone te downloaden.

Nog meer mogelijkheden

Door een eenmalige in-app aankoop te doen van 1,99 euro krijg je nog meer personalisatie-mogelijkheden. Je kunt dan bijvoorbeeld de kleur van de app aanpassen naar eigen wens. Tevens kun je een ad-blocker in Facebook activeren en bepaalde trefwoorden die voorkomen in berichten automatisch uit je tijdlijn filteren.

Downloaden

Wil je Friendly for Facebook zelf proberen, dan kun je de applicatie geheel gratis downloaden uit de Play Store via onderstaande button.

Friendly Social Browser
Friendly Social Browser
Ontwikkelaar: Friendly App Studio
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel