Facebook-app erg populair in Nederland: 7,7 miljoen installaties

Facebook kan nog altijd rekenen op een enorme populariteit. Uit onderzoek blijkt dat op 7,7 miljoen smartphones de app van het sociale netwerk is geïnstalleerd. Dit is een stijging, terwijl het eerst nog een daling was.

Facebook-app op veel smartphones

Nadat er eerder sprake was van dalingen, van smartphones waarop de Facebook-app geïnstalleerd was, is dat nu veranderd. Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat er meer installaties zijn van de Facebook applicatie. Het gaat om cijfers over het tweede kwartaal van dit jaar.

Uit het onderzoek komt naar voren dat 7,7 miljoen Nederlanders de applicatie van het sociale netwerk op hun smartphone hebben staan. Dat komt er op neer dat 69 procent van de Nederlanders tussen 16 en 80 jaar de app geïnstalleerd heeft. Dit is een stijging van 300.000 ten opzichte van het eerste kwartaal. Ieder kwartaal wordt door Telecompaper een onderzoek uitgevoerd onder 10.000 mensen. Gemiddeld wordt de Facebook-app 25 dagen per maand gebruikt; ruim 5,2 miljoen Nederlanders gebruiken de applicatie dagelijks.

Facebook redesign

Snapchat en Instagram

Onder de groep in de leeftijd van 16-19 jaar is Facebook minder populair. Zij kiezen liever voor Instagram en Snapchat. Meer dan 80 procent van deze groep heeft deze app(s) geïnstalleerd.

Heb jij DroidApp op Facebook al geliket?

Facebook
Facebook
Ontwikkelaar: Meta Platforms, Inc.
Prijs: Gratis+
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel