Facebook’s betaalmiddel Libra komt in 2020 met betaalapp Calibra

Facebook maakte bekend in 2020 met een betaalapp te komen, via deze app kan er met een digitale valuta, de Libra betaald worden. Het versturen van geld of het doen van een betaling in de winkel zou net zo makkelijk moeten zijn als het sturen van een WhatsApp bericht.

Libra op basis van Blockchain

Facebook maakt voor de digitale munt gebruik van de Blockchain technologie. De digitale valuta Libra is echter niet geheel decentraal als men kijkt naar hoe de munt is opgezet. Grote bedrijven als PayPal, Visa en Mastercard zijn ook deelnemers aan dit nieuwe betaalmiddel. WhatsApp en Facebook Messenger zullen in 2020 de mogelijkheid krijgen tot het betalen in Libra.

Calibra is de betaalapp en portemonnee voor de Libra-cryptomunt. Calibra kan verder gezien worden als financiële dienstverlener en “bank”. Met de app moet het hebben van een bankrekening en spaarrekening voor iedereen toegankelijk worden. Iedereen zal geverifieerd worden via een identificatiemiddel als een paspoort of identiteitskaart. Ook zal er ondersteuning zijn voor als je je smartphone verliest.

Calibra app

Calibra belooft geen persoonlijke gegevens en financiële data te delen met Facebook of andere partij tenzij de klant hier toestemming voor gegeven heeft. Daarbij belooft het bedrijf dat financiële gegevens niet gebruikt zullen worden om persoonlijke advertenties aan te bieden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel