Facebook app krijgt flinke make-over: einde blauwe balk en focus op groepen

Facebook heeft de mobiele app van het sociale netwerk voorzien van een update. Gebruikers krijgen het nieuwe design vanaf nu voorgeschoteld. Hierbij zien we een aantal opvallende veranderingen.

Facebook met nieuw design

Facebook is gestart met het uitrollen van een nieuwe update voor de Android-app. De blauwe balk is hierbij verleden tijd; in de linkerbovenhoek pronkt groots het Facebook-logo, samen met een witte balk. Indien Messenger geïnstalleerd is, zie je rechtsboven het Messenger-logo; net als voorheen. De zoekbalk wordt pas geopend als je op het vergrootglas tikt. Het camera-icoontje is verdwenen. Deze stond eerder nog linksvoor.

Facebook redesign

Opvallend is dat het nieuwe design niet bij iedere gebruiker er hetzelfde uit ziet. Bij de ene gebruiker is de taakbalk onderin beeld getoond, bij anderen bovenin beeld. Ook wordt er meer de focus gelegd op groepen. De indeling hiervan is verbeterd en vernieuwd. Daarbij wordt het ook makkelijker gemaakt om nieuwe groepen te ontdekken, en relevante groepen te vinden.

Het nieuwe design wordt gefaseerd uitgerold. Dit gebeurt aan de kant van de server; het helpt dus niet om een update via de Play Store te installeren. Het kan even duren voordat het nieuwe app-design bij elke gebruiker beschikbaar is. Het nieuwe design komt in een later stadium ook naar de webversie van Facebook.

Facebook
Facebook
Ontwikkelaar: Meta Platforms, Inc.
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel