Instagram: voorbereiding afscheid Likes en drie andere nieuwe functies

Facebook heeft een aantal nieuwe functies en veranderingen aangekondigd voor Instagram. De foto-app gaat afscheid nemen van de likes. Daarbij zijn er nog een aantal nieuwe functies aangekondigd, waaronder de donatie-sticker.

Instagram: meer functies, geen likes

Tijdens de F8-conferentie van Facebook heeft het bedrijf nieuwe functies aangekondigd voor Instagram. Eén daarvan dook eerder al op in het geruchtencircuit; het verbergen van het aantal likes. In Canada is gestart met een testprogramma waarbij gekeken wordt naar de invloed van likes op video’s en foto’s. Het moet de focus op de media zelf verbeteren en niet meer laten leiden door likes. De maker van het beeld krijgt wel te zien hoe vaak de foto is geliked.

Er zijn nog drie andere functies die er aan zitten te komen. Deze hebben we voor je hieronder op een rij gezet.

Instagram donatie-sticker

Donatie-sticker

Instagram zal een nieuwe sticker toevoegen aan Stories. Met de donatie-sticker kun je je volgers oproepen een donatie te laten doen. Deze sticker kun je met een druk op de knop toevoegen aan je verhaal. Het is niet bekend of en wanneer deze sticker in Nederland beschikbaar komt.

Instagram Camera-sectie

Nieuwe camera-indeling

De camera-indeling in Instagram wordt ook vernieuwd. De verhalen-functie wordt eenvoudiger gemaakt met nieuwe onderdelen. Hierbij zijn er drie secties; Live, Camera en Create. Met Live kun je live uitzenden, terwijl je met de tweede optie verschillende filters en dergelijke opties kunt gebruiken. Met Create kun je nog meer opties toevoegen zoals effecten en teksten. Zo kun je op een optimale manier je verhaal delen.

Instagram influencer

Influencer

Voorheen kregen alleen bedrijven de mogelijkheid om een product direct aan te bieden aan haar gebruikers. Influencers, ofwel invloedrijke personen op Instagram, gaan deze optie ook krijgen. Gebruikers krijgen dan bij de foto of video direct het product te zien wat er gepromoot wordt, waarna het direct aangeschaft kan worden.

Het kan even duren voordat alle functies uitgerold worden. Zodra dit het geval is, zie je dit direct terug in de Instagram app. Volg je DroidApp al op Instagram?

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel