Instagram test nieuwe tijdlijn zonder weergave van aantal likes bij foto

Hoeveel likes jouw foto krijgt is natuurlijk heel belangrijk, het geeft toch meer voldoening als je 100 likes krijgt in plaats van 10. Toch test Instagram een feed waarbij het aantal likes niet getoond wordt.

Instagram zonder likes

De hoeveelheid ‘vind-ik-leuks’ onder een foto geeft toch wel een maatstaf voor hoe populair een foto is. Instagram test bij verschillende gebruikers een opvallende nieuwe weergave van je feed. Onder een foto wordt niet meer getoond hoeveel likes een foto heeft gekregen.

Instagram weergave likes

Naar buiten toe wordt het aantal likes minder prominent getoond. Voor anderen is het aantal likes niet te zien, voor degenen die de foto zelf heeft gedeeld is het wel te zien. Degenen bij wie deze nieuwe weergave wordt getest, wordt een melding getoond met een uitleg. De reden is dat er meer focus moet komen te liggen op wat er gedeeld wordt, en niet hoeveel likes ervoor uitgedeeld worden.

Het is niet bekend of de functie breder uitgerold wordt. Het lijkt er niet op dat gebruikers zelf kunnen kiezen of ze de functionaliteit willen gebruiken. Denk jij dat dit een goede stap is voor je tijdlijn, of laat je je (stiekem) wel beïnvloeden op het aantal likes van een foto?

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar: Instagram
Prijs: Gratis+
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel