Instagram quiz-sticker beschikbaar in Stories: zo gebruik je ze

Instagram heeft haar verhalenfunctie, Instagram Stories, uitgebreid met een nieuwe sticker. Hiermee is het mogelijk om een quiz toe te voegen aan je verhaal.

Instagram quiz sticker

Sinds langere tijd is het mogelijk om een poll toe te voegen aan je Instagram Stories verhaal. Hierbij kon je een vraag stellen en het publiek twee antwoorden geven, waarop gestemd kon worden. Instagram heeft nu een alternatief bedacht, die vanaf nu voor iedereen beschikbaar is; de quiz sticker.

Instagram quiz

Het idee is grotendeels hetzelfde. Je bedenkt een vraag en vult de antwoorden in bij A, B, C en D. In totaal heb je dus vier antwoordmogelijkheden. Tijdens het invoeren van de vraag kun je op een letter tikken wat het juiste antwoord moet zijn. Degenen die de vraag beantwoorden zien direct of ze het antwoord goed of fout hadden.

Je kunt via Instagram Stories op de sticker-knop drukken. Hier selecteer je de quiz-sticker. Vervolgens kun je boven de vraag nog de kleur van het element aanpassen. Heb je zelf een quiz gemaakt, dan zie je precies welke gebruiker op welke optie heeft gestemd.

De functionaliteit is vanaf nu beschikbaar in Instagram Stories.

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar: Instagram
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel