Facebook werkt aan donker thema voor app: zo ziet het eruit

Nadat verschillende apps al de beschikking kregen over een donker thema, heeft nu ook Facebook voorbereidingen getroffen. De eigen Facebook-app krijgt binnenkort een donkere modus.

Donker thema voor Facebook

Sinds een paar maanden kun je Facebook’s berichtendienst, Messenger, gebruiken met een donker thema. Hoewel de eigen Facebook-applicatie hiermee achterbleef lijkt dit binnenkort toch te gaan veranderen. Facebook werkt namelijk aan de toepassing van een donker thema voor de app. De informatie hierover is gedeeld door Jane Manchun Wong, die wel vaker vroegtijdig informatie naar buiten brengt van nieuwe functies in apps van Facebook.

Facebook donker thema

Dat er nog aan gewerkt wordt, bevestigen de beelden die Wong deelt. Het donkere thema is nog niet af; want we zien bijvoorbeeld dat bepaalde onderdelen en elementen nog niet in een donker jasje zijn gestoken. Ook kan op verschillende gebieden de leesbaarheid nog verbeterd worden.

Facebook dark theme

Onbekend is wanneer het donkere thema beschikbaar zal zijn in de Facebook-app. Het donkere thema kan, indien het helemaal zwart is, meer energie besparen op AMOLED-schermen en kan het fijn zijn voor het oog, wanneer je omgeving ook donker is.

Facebook
Facebook
Ontwikkelaar: Meta Platforms, Inc.
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel