Sony: voortaan 2 jaar Android-updates voor (sommige) Xperia-toestellen

Sony heeft zich uitgelaten over het updatebeleid van haar Xperia-toestellen. De smartphonefabrikant doet een belofte waarin het voor de duurdere toestellen een updatetermijn beloofd van twee jaar. Wat betekent dit voor de goedkopere toestellen? Daarnaast heeft Sony bekend gemaakt welke toestellen de beveiligingsupdate krijgen tegen het kwalijke Meltdown en Spectre lek.

Twee jaar Sony Xperia updates

Nadat eerder al Google, Nokia en soms ook Samsung zich heeft uitgelaten over het updatebeleid, heeft nu Sony duidelijkheid geschept over het uitrollen van Android-updates. De high-end Xperia-smartphones zullen twee jaar lang voorzien worden van Android-updates. Sony berekent deze twee jaar vanaf het moment van lancering. Koop je dus een toestel van 13 maanden oud, dan heb je nog 11 maanden de garantie op Android-updates.

Als Google niks verandert aan het uitrollen van updates betekent dit dat er waarschijnlijk één of twee Android-versies als update zullen verschijnen voor de vlaggenschepen. Voor mid-end en goedkopere toestellen wordt per toestel bekeken of het een update waard is. Sony geeft aan dat het daarbij kijkt naar de hoge kwaliteitseisen en de hardware van het toestel.

Sony Android update

Beveiliging

Sony heeft een vrij goede naam voor de mid-end en high-end smartphones als het gaat om beveiligingsupdates. De fabrikant zegt in hun statement dat het gebruik maakt van zowel de security-patches van Google, maar ook van andere partijen en specifieke problemen met Xperia-toestellen. De uitrol hiervan verschilt per toestel en prioriteit. Hierin doet Sony geen harde belofte.

Als je benieuwd bent naar de huidige software-versie, de eerder verschenen updates en de komende updates voor je toestel, heeft Sony een tool in het leven geroepen. Door op deze website het IMEI nummer van je toestel in te geven, kun je de details hiervan bekijken.

Meltdown en Spectre

Het grote Meltdown en Spectre lek treft niet alleen smartphones, ook laptops en andere apparatuur is getroffen. De Japanse fabrikant heeft nu aangegeven welke Sony Xperia toestellen een security-patch zullen ontvangen (of al hebben ontvangen) die dit lek dicht. Het gaat om de volgende toestellen;

Xperia XA1, Xperia XA1 Ultra, Xperia L1, Xperia XA1 Plus, Xperia XA2, Xperia XA2 Ultra, Xperia L2, Xperia X Performance, Xperia X, Xperia X Compact, Xperia XZ, Xperia XZ Premium, Xperia XZs, Xperia XZ1 and Xperia XZ1 Compact.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel