Sony kondigt nieuwe Xperia XA2, Xperia XA2 Ultra en Xperia L2 aan: de details

Sony heeft zojuist drie nieuwe smartphones aangekondigd. Vorige week kwamen we al wat meer te weten over de Sony Xperia XA2, XA2 Ultra en L2, en nu zijn ze dus officieel aangekondigd. We zetten alle details van de drie toestellen voor je op een rij.

Sony Xperia XA2 aankondiging

De opvolgers van de XA1-serie staan in de startblokken met de nieuwe aankondiging van Sony. De Xperia XA2 en XA2 Ultra zullen de eerste generatie opvolgen en Sony plaatst de toestellen wederom in het mid-end segment, maar nog altijd met uitgebreide mogelijkheden. We zetten de belangrijkste details van de smartphones voor je op een rij.

Sony Xperia XA2 zilver

Xperia XA2

De Xperia XA2 van Sony is voorzien van een 5,2 inch Full-HD display en heeft nog altijd het herkenbare Sony-design. Anders dan bij de voorganger is de vingerafdrukscanner niet meer aan de zijkant geplaatst, maar aan de achterzijde van de metalen smartphone. De power-button is nog wel aan de rechterkant van de Xperia XA2 te vinden.

De Sony Xperia XA2 heeft tevens een 23 megapixel camera aan de achterkant. Deze heeft een breed aanbod aan mogelijkheden waaronder een ISO-waarde tot 12.800. Met de camera kan ook in 4K gefilmd worden en een slow motion vastgelegd worden. Aan de voorzijde is een 8 megapixel front-camera te vinden waarmee dankzij de 120 graden groothoek een selfie kan worden geschoten waar iedereen oppast.

Verder is er een Snapdragon 630 octa-core processor, 3GB RAM, 32GB opslagruimte (uitbreidbaar) en een riante 3300 mAh accu aanwezig. Vanuit de doos draait de smartphone op Android 8.0 Oreo. Vanaf maart zal het toestel in de kleuren zilver, zwart en blauw uitgebracht worden voor 349 euro.

Sony Xperia XA2 Ultra

Xperia XA2 Ultra

De Sony Xperia XA2 Ultra heeft een 6,0 inch display met eveneens Full-HD resolutie. Volgens Sony is de XA2 Ultra voorzien van de grootste accucapaciteit die Sony ooit heeft toegepast in een smartphone; 3580 mAh, wat overigens erg riant is. Daarbij is er 4GB RAM en 32/64GB opslagruimte wat uitbreidbaar is.

De smartphone is voorzien van een dubbele front-camera van 16+8 megapixel en 120 graden beeldhoek. Ook is deze front-camera voorzien van optische beeldstabilisatie en een flitser, zodat je de beste selfie kunt maken. Aan de achterzijde is dezelfde 23 megapixel camera als bij de XA2 geplaatst.

De Xperia XA2 Ultra wordt door Sony voorzien van Android 8.0 Oreo en een Snapdragon 630 octa-core processor. De prijs komt uit op 429 euro en hij is in maart leverbaar in de kleuren zilver, blauw en zwart. Uiteraard is ook de Ultra voorzien van een vingerafdrukscanner aan de achterzijde.

Sony Xperia L2

Xperia L2

Tot slot is de Xperia L2 aangekondigd, de opvolger van de Xperia L1 uit het goedkopere segment. Het toestel is door Sony voorzien van een 5,5 inch HD-display, 13 megapixel camera, 8 megapixel front-camera met 120 graden beeldhoek en een vingerafdrukscanner aan de achterzijde. Tevens is het toestel uitgerust met een 3300 mAh krachtige accu. De Sony Xperia L2 draait op Android 7.1.1 Nougat en onbekend is of dit toestel Oreo krijgt. De prijs komt te liggen op 249 euro en verschijnt in de laatste week van januari in de kleuren zwart en goud.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel