Sony Xperia XA2, XA2 Ultra en L2 uitgelekt: dit zijn de details en foto’s

Sony zal volgende week tijdens de CES in Las Vegas in ieder geval drie nieuwe smartphones aankondigen. De bekende leaker Evan Blass heeft vrijwel alle details en foto’s gedeeld van de nieuwe Xperia XA2, Xperia XA2 Ultra en Xperia L2.

Sony Xperia XA2 en L2

Er komen drie nieuwe mid-end en low-end smartphones aan van de Japanse fabrikant Sony. De smartphonefabrikant heeft de aankondiging gepland staan voor volgende week, tijdens de Consumer Electronic Show in Las Vegas. Ook zullen ze te zien zijn tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Tijdens het MWC zullen we waarschijnlijk ook het nieuwe vlaggenschip te zien krijgen.

De doorgaans goed geïnformeerde leaker Evan Blass heeft nieuwe informatie in handen over de Xperia XA2, Xperia XA2 Ultra en Xperia L2. De tweede generatie van de toestellen brengt verschillende veranderingen en een nieuwe stijl in het design. We vinden de vingerafdrukscanner namelijk niet meer aan de zijkant, maar aan de achterzijde van de smartphones. We zetten de details voor je op een rij.

Sony Xperia XA2

Xperia XA2 (Ultra)

De Xperia XA2 is een mid-end smartphone met een 5,2 inch Full-HD display. Dit is een stap vooruit, want de Xperia XA1 had een 5,0 inch HD-beeldscherm. De Xperia XA2 Ultra is eveneens een mid-end telefoon, maar dan met een 6,0 inch Full-HD beeldscherm. De toestellen worden geleverd met 3GB RAM/32GB opslag of 4GB RAM/64GB opslag en Snapdragon 630 octa-core processor.

Voor het maken van foto’s zijn zowel de Xperia XA2 als de Ultra voorzien van een 21 megapixel camera. Bij de XA2 is er een 7 megapixel front-camera, terwijl de Ultra is uitgerust met een dual-selfie camera van 15 megapixel, waarmee ook in 4K gefilmd kan worden. Ook draaien beide smartphones op Android 8.0 Oreo. Opvallend is dat de vingerafdrukscanner verplaatst is naar de (metalen) achterkant en dus niet meer aan de zijkant is te vinden.

Sony Xperia XA2 Ultra range

Xperia L2

De Xperia L2 is de opvolger van de Xperia L1, een low-end smartphone. De smartphone is uitgerust met een 5,2 inch HD-beeldscherm en Android Nougat. Wel krijgt ook dit toestel een vingerafdrukscanner aan de achterzijde.

Sony Xperia L2 range

Release

Sony zal de eerste beelden en informatie officieel delen tijdens de CES in Las Vegas. Daarnaast zullen details voor de Europese markt bekend gemaakt worden tijdens het Mobile World Congress, volgende maand in Barcelona.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel