‘Volgende Sony Xperia-smartphone krijgt geen 3,5 millimeter aansluiting’

Nadat verschillende fabrikanten helaas de 3,5 millimeter aansluiting vaarwel hebben gezegd, lijkt nu ook Sony te werken aan een smartphone zonder headset-aansluiting. De informatie is afkomstig van keuringsinstantie FCC.

Sony zonder hoofdtelefoonaansluiting?

Uit nieuwe informatie van keuringsinstantie FCC blijkt dat Sony af zal stappen van het gebruik van een 3,5 millimeter aansluiting. Het gaat hierbij om de aansluiting voor een hoofdtelefoon/headset. In de afgelopen tijd stapten meerdere fabrikanten met verschillende toestellen van deze poort af. Denk bijvoorbeeld aan Apple, Motorola en HTC.

Sony Xperia 3,5mm

In dit geval kun je een headset aansluiten op de USB-C poort. Echter heeft Sony wel aan een welkome oplossing gewerkt. Waar het tot op heden niet mogelijk is om je telefoon tegelijkertijd op te laden en muziek te luisteren via de headset, maakt een speciale split-adapter dit wel mogelijk. De Japanse fabrikant laat dit in onderstaande foto zien.

Volgens de tot nu toe bekende informatie zou het gaan om een (mogelijke high-end) smartphone met de afmetingen 152,8 x 72,4 millimeter. Daarbij wordt gesproken over een 5,7 inch display met 18:9 beeldverhouding. De kans is aanwezig dat we het nieuwe toestel tijdens het Mobile World Congress gaan zien, maar dit is nog niet zeker.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel