Sony blijft smartphones maken, maar twijfelt aan toekomst

De CEO van Sony, Kaz Hirai, heeft in een interview aangegeven actief te blijven in het maken van smartphones. Echter betwijfelt de CEO wel of in de toekomst smartphones nog wel de toekomst hebben. De mobiele tak van Sony heeft een relatief klein aandeel in de smartphonemarkt.

Sony blijft actief

Sony zal actief blijven met het maken van smartphones, dit heeft CEO Kaz Hirai aangegeven in een interview. Het bedrijf wil betrokken blijven bij de ontwikkeling van netwerken en mobiele communicatie. Volgens de CEO zouden smartphones niet de toekomst zijn, maar vervangen worden door slimme apparaten. Loslaten van de telecom zou Sony doen uitsluiten van de volgende verschuiving in de markt, zo is het gevoel van de CEO.

Sony Xperia XA1 menu

De afgelopen jaren is gebleken dat Sony met haar Xperia-toestellen geen grote speler is. Ieder kwartaal weet de fabrikant circa 3-4 miljoen toestellen aan de man te brengen. Het marktaandeel is hiermee slechts 1 procent. Toch denkt Hirai niet aan stoppen met het uitbrengen van smartphones. Deze maand werden de nieuwe Xperia XA2-toestellen aangekondigd.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel