De vergeten smartphone: Sony Ericsson Xperia Active

Een robuuste telefoon die niet kapot te krijgen was, dat was de Sony Ericsson Xperia Active. Het erg kleine toestel dat in 2011 werd uitgebracht kon zwaar mishandeld worden zonder dat de Android-smartphone met een opvallend uiterlijk kapot ging. We bespreken de Xperia Active in een nieuwe editie van ‘De vergeten smartphone’.

Sony Ericsson Xperia Active

In 2011 bracht Sony Ericsson een nieuwe smartphone op de markt die met gemak in je broekzak paste. Daarbij was het toestel voorzien van een opvallende behuizing met aan de onderkant een ring om hem bijvoorbeeld een polsbandje of lanyard aan te bevestigen. Nu snappen we die designkeuze aan de ene kant wel; het toestel was toch wel erg klein met afmetingen van 92 millimeter lang en 55 millimeter breed. Die raak je sneller ‘kwijt’ dan de toestellen die groter waren.

Sony Ericsson Xperia Active

Aan de voorkant was het toestel uitgerust met een 3,0 inch scherm met een resolutie van 480 x 320 pixels. Het toestel had een 5 megapixel camera met LED-flitser aan de achterzijde, maar geen front-camera. Onder de robuuste behuizing lag een Snapdragon S2 1.0 GHz single-core processor, 512MB RAM-geheugen en 1GB opslagruimte. Er was ondersteuning voor HSDPA en WiFi en ook GPS, Bluetooth en een FM-radio waren aanwezig. De accucapaciteit van de Sony Ericsson Xperia Active bedroeg 1200 mAh.

“Four Corner UI”

Toen de Sony Ericsson Xperia Active uitgebracht werd, moest het toestel de strijd aan gaan met toestellen als de Motorola Defy en Galaxy Xcover van Samsung. De Active draaide bij release op Android 2.3 Gingerbread en had de eigen Xperia UI. Deze viel op door de Four Corner UI die Sony op toestellen toepaste. In iedere hoek waren icoontjes te vinden met snelkoppelingen, ook was er een apart menu. Later werd het toestel bijgewerkt met Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich.

Sony Ericsson Xperia Active

Net als bij de eerder besproken Sony Ericsson Xperia X10 was de app Timescape meegeleverd voor het beheren van je sociale netwerken. Ook was de telefoon voorzien van verschillende sport-applicaties waarmee Sony Ericsson sporters en hardlopers wou aantrekken.

De Sony Ericsson Xperia Active was niet echt een populair toestel; het kleine scherm viel niet bij iedereen in de smaak. De telefoon kreeg in 2012 een opvolger; de Sony Xperia Go. De adviesprijs van de Active bedroeg 309 euro en verscheen in verschillende kleuren. We willen graag onderstaande, humoristische video nog met je delen, waarin de robuustheid van de Xperia Active duidelijk wordt getest ;-).

Sony Ericsson Xperia Active samengevat in 5 punten:

  • Robuust
  • Android 2.3 met upgrade naar Android 4.0.4
  • 3,0 inch display
  • 5 megapixel camera
  • Snapdragon S2 processor
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel