De vergeten telefoon: Sony Ericsson W810i

Zo’n elf jaar geleden verscheen de Sony Ericsson W810i candybar telefoon op de Nederlandse markt. Deze telefoon had een hoop te bieden en maakte deel uit van de Walkman serie van Sony. De telefoon als draagbare muziekspeler in deze editie van ‘De vergeten telefoon’.

Sony Ericsson W810i

De Sony Ericsson W810i werd in 2006 officieel in Nederland uitgebracht. Sony had een reeks telefoons in de zogeheten Walkman-serie, telefoons waarbij muziek centraal stond. Niet heel gek voor een bedrijf wat groot is geworden door audio en muziek. De W810i staat dan ook bekend als een telefoon die kwalitatief zeer goed geluid geeft. De meegeleverde in-ear headphones waren van uitstekende kwaliteit.

Sony Ericsson W810i

Naast het kunnen plaatsen van muziek op de meegeleverde 512MB Memory Pro Duo kaart kon je ook gebruik maken van de radiofunctie met RDS. Een 3,5 mm aansluiting was niet aanwezig op de W810i, het toestel maakte gebruik van een eigen connector met een verloop naar 3,5mm. Met de PlayNow arena toepassing had je toegang tot muziek, games en andere multimedia-content.

Sony Ericsson W810i

Meer dan alleen muziek

Ook op het gebied van andere specificaties was de Sony Ericsson W810i goed bij de tijd, zo herinner ik mij de camera van dit toestel als goed. De 2 megapixel camera (met LED-flitser) was voor die tijd goed qua details en ook beschikte deze over automatische focus. In het design stak de camera wel iets uit, waardoor de kans op krassen op de lens groter was dan bijvoorbeeld in platte telefoons. Met de toepassing VideoDJ kon je je eigen filmpjes direct bewerken en voorzien van extra geluid, filters, tekst en foto’s.

Sony Ericsson W810i camera

 

Hoewel in de tijd er geen EDGE-netwerken waren, behalve Telfort tot dat deze stopte met haar netwerk, kon de W810i snel internet bieden via deze techniek. De Sony Ericsson W810i was beschikbaar in de kleur zwart met oranje kleurtinten en later ook in het wit met oranje. Ook de interface van het toestel was oranje, maar met thema’s kon je dit wel enigszins aanpassen.

De W810i had een gewicht van 99 gram en had een 900 mAh accu aan boord. Het display had een grootte van 1,9 inch en een resolutie van 220 x 176 pixels. De prijs lag rond de 350 euro toen het toestel op de markt kwam.

Sony Ericsson W810i samengevat in 5 punten:

  • Walkman-telefoon
  • 2 megapixel camera
  • 512MB geheugenkaart (Memory Pro Duo)
  • EDGE
  • FM-radio met RDS
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel