Samsung Galaxy S7 (Edge): Android 7.0 Nougat update nu te downloaden in Nederland

Samsung begon medio januari met het uitrollen van de Android 7.0 Nougat update voor de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. De uitrol begon weliswaar in Europa, in Nederland moesten we nog even wachten op de update. Tot vandaag, want nu is de update beschikbaar. We zetten de nieuwe functies en verbeteringen voor je op een rij.

Galaxy S7 Android 7.0 Nougat

Ben je in het bezit van de Samsung Galaxy S7 of Galaxy S7 Edge? Dan is er goed nieuws te melden. Vanaf nu is de update naar Android 7.0 Nougat beschikbaar in Nederland en België. Nougat is de nieuwste Android-versie en bevat verschillende verbeteringen, nieuwe functies en optimalisaties. Ook wordt de nieuwe Samsung Experience skin meegeleverd, de opvolger van TouchWiz.

Samsung Galaxy S7 Edge nougat

Samsung Experience

Android 7.0 Nougat werd in januari al uitgerold in Europa. In Nederland is de update nu beschikbaar. Volgens Samsung kunnen we na de update op nog hogere snelheid apps en updates downloaden. Daarnaast zijn in Nougat de notificaties vernieuwd met een strakkere weergave, en tevens kunnen meldingen van één app gegroepeerd worden. Vanuit de notificatiebalk (ofwel Quick Panel) kan je snelle instellingen vinden en dankzij S Finder kan je snel een zoekopdracht uitvoeren.

Samsung Galaxy S7 Edge Android 7.0 Nougat

Split-screen en Always On Display

Ook worden meerdere vensters ondersteund en kan je gebruik maken van de split-screen modus. Je kunt hierdoor twee apps op één scherm openen. Daarbij is er een pop-up venster waarmee je een tweede app kunt verplaatsen over het huidige scherm. Het Always On Display is verbeterd. Er is meer keuze uit stijlen voor de klok en je kunt een eigen afbeelding instellen voor Always On Display. Daarnaast krijg je nu meer meldingen te zien op het Always On Display scherm, zoals WhatsApp, Telegram en natuurlijk de DroidApp App.

Performance Mode

Samsung heeft de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge voorzien van een zogenoemde ‘Performance Mode’. Deze maakt het mogelijk voor gebruikers om de snelheid en accuduur aan te passen aan de gebruiker. Er zijn vier verschillende modi. Met de ‘Geoptimaliseerde modus’ haal je het meeste uit de snelheid en de accu bij het dagelijks gebruik. De ‘Game modus’ belooft nuttige functies zoals Game Launcher en Game Tools. De ‘Entertainment modus’ verbetert de geluidskwaliteit en beeldkwaliteit. Tot slot is er de ‘High Performance modus’ waarmee de hoogste kwaliteit wordt gebruikt voor bijvoorbeeld de weergave. Dit heeft uiteraard wel invloed op het uithoudingsvermogen.

Samsung Pass

Samsung geeft verder aan dat met de update naar Android 7.0 Nougat Samsung Pass wordt ondersteund. Hiermee kan je snel inloggen bij geselecteerde websites met je vingerafdruk in de Samsung Internet browser. De functie wordt binnenkort uitgebreid in verschillende landen met ondersteuning voor verschillende mobiel bankieren apps.

Update downloaden

De update wordt zoals gezegd vanaf nu uitgerold in Nederland. De update is beschikbaar voor T-Mobile branded, Vodafone branded en Unbranded. Je krijgt vanzelf een melding zodra de update beschikbaar is voor jouw toestel. De update wordt OTA aangeboden en vanwege de grootte van het bestand, raden we je aan deze te downloaden via een WiFi-verbinding. Mocht je handmatig willen controleren of de update beschikbaar is, ga dan naar Instellingen > Over het toestel > software-update > handmatig bijwerken.

Voor de Galaxy S7 is het versienummer G930FXXU1DQB3 en voor de Galaxy S7 Edge G935FXXU1DQB3. De update neemt de beveiligingsupdate van januari 2017 mee.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel