De 6 beste apps van februari 2017

De maand februari ligt achter ons en dus blikken we terug op de kortste maand van het jaar. Het was de maand van de nieuwe smartphones, het Mobile World Congress, het driejarig bestaan van DroidApp en natuurlijk weer nieuwe apps. In dit artikel lichten we de 6 beste apps van februari 2017 uit.

Android in februari 2017

We zijn een dagje later met het overzicht van de beste apps, wat komt door de drukte die het Mobile World Congress meebracht. Vorige maand werden namelijk een hoop nieuwe toestellen aangekondigd waarbij op de eerste dag (samenvatting) de LG G6, Huawei P10 en nieuwe Nokia’s met Android werden aangekondigd. Ook kwam Sony met een nieuwe reeks toestellen en was Alcatel er en kwam Wiko met een interessant vlaggenschip; de Wiko Wim.

In februari bestond DroidApp 3 jaar, wat we feestelijk hebben gevierd. Ook startte we met een nieuwe interessante rubriek; ‘De vergeten smartphone’. Er verschenen reviews van de Huawei P8 Lite (2017), Acer Liquid Z6 Plus en de Xtorm XB202 powerbank. In deze maand introduceerde WhatsApp Status en komt Asus definitief naar Nederland.


Beste apps van februari

We hebben weer een selectie gemaakt met de meest interessante, beste apps die we in februari 2017 behandeld hebben. We hebben ze op een rij gezet in willekeurige volgorde.

Kamergotchi

Kamergotchi app

Arjen Lubach lanceerde deze maand de app Kamergotchi. Net als in Tamagotchi dien je een karakter te verzorgen. Echter is het in Kamergotchi niet de bedoeling een virtueel huisdier aandacht, eten en liefde te geven, maar een lijsttrekker dit te geven. De game is een hele hype en speelt in op de actualiteit. Niet je lijsttrekker vergeten aandacht en eten te geven, anders gaat hij of zij dood.

Kamergotchi
Kamergotchi
Ontwikkelaar: VPROnl
Prijs: Gratis

SystemPanel 2

SystemPanel 2

SystemPanel 2 is een handige applicatie voor als je wilt zien waar je smartphone allemaal mee bezig is. Interessante grafieken laten zien welke taken een zware aanslag hebben op de processor en je kunt ook live data bekijken. In SystemPanel 2 zie je ook welke permissies een app gebruikt en je kunt informatie over het netwerk en de batterij raadplegen. Een interessante app!

SystemPanel 2
SystemPanel 2
Ontwikkelaar: NextApp, Inc.
Prijs: Gratis+

EenVandaag De Stemming

EenVandaag De Stemming app

In de EenVandaag De Stemming app kun je zien hoeveel zetels de verschillende politieke partijen op dit moment zouden hebben. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de peilingen. Daarbij kun je achtergrondinformatie raadplegen; zoals het zelf samenstellen van een coalitie, zien hoeveel verloop er is tussen partijen en wie de concurrenten zijn van de partijen. Een nuttige app voor degenen die de Tweede Kamerverkiezingen 2017 wil volgen.

De Peiling
De Peiling
Ontwikkelaar: AVROTROS
Prijs: Gratis

Google Maps

Google Maps navigatiebalk

Google Maps is, in ieder geval bij mij, niet meer weg te denken. Ik gebruik de app vrijwel dagelijks. Niet alleen om te navigeren maar ook om interessante plaatsen op te zoeken. De app heeft in februari verschillende updates gekregen. Zo kan iedereen voortaan persoonlijke lijstjes maken en delen, is de tijdlijn verbeterd en is er een nieuwe lay-out doorgevoerd.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Parallel Space

Parallel Space

Heb je aan één account niet genoeg bij een bepaalde app? Met Parallel Space heb je een handige toepassing binnen handbereik waarbij je een tweede account kunt instellen voor verschillende apps. Zo kun je een tweede WhatsApp installeren en toevoegen, maar ook Facebook, e-mail, Telegram en andere apps kunnen gedupliceerd worden zodat je een tweede account kunt gebruiken op het toestel.

Parallel Space-Multi accounts
Parallel Space-Multi accounts
Ontwikkelaar: LBE Tech
Prijs: Gratis+

FaceApp

FaceApp

Voor Apple iOS was de app al langer beschikbaar en nu is FaceApp ook voor Android. Met de applicatie kun je op een leuke manier bekijken hoe je eruit komt te zien als je ouder bent, of hoe je er juist uit zou zien als je jonger was. Of hoe kom je eruit te zien met een glimlach?

FaceApp: gezichtseditor
FaceApp: gezichtseditor
Prijs: Gratis+

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste Android-nieuws en de meest interessante apps? Dan mag ook de DroidApp App niet ontbreken op je smartphone!

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel