De 8 beste apps van januari 2017

De eerste maand van 2017 ligt achter ons; januari. Zoals op iedere eerste dag van de nieuwe maand blikken we terug op de afgelopen maand. In dit overzicht behandelen we de 8 beste Android-apps van januari 2017 en het belangrijkste nieuws van die maand.

Android in januari 2017

Op DroidApp was er weer veel nieuws te melden. Zo kregen we een echt goed beeld van de Samsung Galaxy S8 en verscheen de opvolger van CyanogenMod; LineageOS. Daarbij werd de HTC U-serie en de Nokia 6 aangekondigd. Tevens kwam telecomprovider T-Mobile met de nieuwe, onbeperkte T-Mobile Unlimited abonnementen en gaat Tele2 klanten blokkeren die geen 4G-toestel hebben.

Er zijn in januari ook diverse reviews online gegaan. Zo kan je op DroidApp de Honor 6X review lezen en een uitgebreide Mio MiVue 658 review vinden van deze dashcam met smartphone-koppeling. Ook hebben we een lijst samengesteld met schaats apps. Begin januari hebben we een interessant overzicht gepubliceerd met het beste van DroidApp in 2016 en eerder kon je al een overzicht raadplegen met de 50+ beste apps van 2016.

Beste Android-apps van januari

We hebben ook weer een aantal applicaties behandeld voor Android. We hebben een selectie gemaakt van de beste Android-apps van januari 2017. Deze hebben we hieronder voor je neergezet in willekeurige volgorde.

Weather Wiz

Weather Wiz

Een nieuw uitgebrachte weer-app is Weather Wiz. Deze applicatie onderscheidt zich van andere weer-apps door de mogelijkheid tot het gebruiken van thema’s. Deze thema’s hebben elk een eigen stijl. Zo kun je kiezen voor Material Design, Chinese stijl of een realistische vormgeving. Alles wordt in een strak, netjes vormgegeven overzicht gepresenteerd.

Zooper Widget

Zooper Widget

Wanneer je graag de kleinste details van de interface van je smartphone aan wilt passen, dan is Zooper Widget wat voor jou. Deze app bevat een enorm aanbod aan widgets die je helemaal kunt personaliseren. Of het nou gaat om de vormgeving van de klok, icoontjes of indeling; vrijwel alles is naar eigen hand te zetten met Zooper Widget. Ook kan je widgets gebruiken als snelkoppeling naar een bepaalde actie of toepassing. In ons uitgebreide artikel over Zooper Widget lees je alles over deze app.

Zooper Widget
Zooper Widget
Ontwikkelaar: MYCOLORSCREEN
Prijs: Gratis

Zout Alarm app

Zout Alarm

De app Zout Alarm laat je weten op welke wegen er gestrooid is. Het gaat hierbij om wegen die door Rijkswaterstaat worden onderhouden, waaronder dus alle snelwegen in Nederland. Jaarlijks wordt er gemiddeld zo’n 70.000 ton strooizout gestrooid over de wegen in Nederland. De Zout Alarm app laat niet alleen zien wanneer er op jouw favoriete traject voor het laatst gepekeld is, maar ook waar op dit moment de strooiwagens actief zijn.

Zout Alarm
Zout Alarm
Ontwikkelaar: Brugradar
Prijs: Gratis

ADW Launcher 2

ADW Launcher 2

ADW Launcher, enkele jaren terug was dit misschien wel de populairste launcher voor Android. Inmiddels is ADW Launcher 2 uitgebracht met verschillende verbeteringen en optimalisaties. Vooral het design heeft een flink opknapbeurt gekregen met nieuwe functies en mogelijkheden. Interessant is dat verschillende functies uit Android Nougat door de ontwikkelaars ook voor eerdere Android-versies beschikbaar zijn gemaakt.

ADW Launcher 2
ADW Launcher 2
Ontwikkelaar: AnderWeb
Prijs: Gratis+

Automate flow

Automate

Eind januari hebben we de app Automate behandeld. Deze applicatie maakt het mogelijk om automatisch bepaalde acties uit te voeren. Nee, het zal niet de vaatwasser uitruimen voor je of de was ophangen, maar wel andere handige dingen doen. Je kunt instellen dat je favoriete app wordt gestart wanneer je bijvoorbeeld thuis komt, wanneer de autolader aan wordt gekoppeld Bluetooth ingeschakeld wordt, of dat een SMS-bericht later wordt verstuurd. Het zijn nog maar enkele voorbeelden van de mogelijkheden van Automate. We gaan dieper in op de mogelijkheden en werking van deze app in het artikel over Automate.

Automate
Automate
Ontwikkelaar: LlamaLab
Prijs: Gratis+

Evie Launcher

Evie Launcher

Een andere launcher die we hebben behandeld op DroidApp was Evie Launcher; te herkennen aan de minimalistische vormgeving. Ondanks dat Evie Launcher minimalistisch van opzet is, is hij verder wel compleet te noemen. De app vraagt niet veel ruimte en je kunt bepaalde instellingen aanpassen. Ook kan je gestures instellen, apps verbergen, ‘unread badges’ beheren en het icon pack aanpassen.

Evie Launcher
Evie Launcher
Ontwikkelaar: Evie Labs Inc.
Prijs: Gratis

Uninstaller app

Uninstaller

Uninstaller is een applicatie waarmee je in één keer meerdere apps van je telefoon of tablet kunt verwijderen. Daarbij is ook handig dat je direct kunt zien of je een app een langere tijd niet hebt gebruikt. Er zijn verschillende sorteer-opties in Uninstaller, je kunt zien hoe groot een app is en hoeveel de toepassing vraagt van het werkgeheugen van je Android-apparaat.

Deïnstallatie
Deïnstallatie
Ontwikkelaar: Splend Apps
Prijs: Gratis+

Historische Kalender app

Historische Kalender

De Historische Kalender app is een interessante applicatie waar je iedere dag de gebeurtenissen uit het verleden kunt vinden. Je kunt zien wie er jaren geleden is geboren, of juist wie is overleden. Tevens zie je andere interessante informatie over gebeurtenissen, vieringen, weerextremen en nog veel meer.

Historische kalender
Historische kalender
Ontwikkelaar: Alexandru C. Ene
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel