Eerste downloads LineageOS nu beschikbaar: de opvolger van CyanogenMod

Enige tijd geleden werd bekend dat de populaire ROM CyanogenMod zou stoppen en verder zou gaan onder de naam LineageOS. Sinds gisteren zijn de eerste officiële downloads beschikbaar. Helaas nog niet voor alle toestellen die door CyanogenMod ondersteund werden, maar de komende tijd zullen er meer en meer downloads voor diverse toestellen beschikbaar komen.

LineageOS

Als je weleens een custom ROM hebt geïnstalleerd, dan kan het bijna niet anders of je hebt wel eens van CyanogenMod gehoord. Deze populaire ROM ondersteunde erg veel toestellen. Omdat er het één en ander ging veranderen bij het moederbedrijf Cyanogen, hebben de ontwikkelaars besloten om verder te gaan onder de naam LineageOS.

Eind december ging CyanogenMod offline. Natuurlijk neemt het omzetten van naam en een ander uiterlijk enige tijd in beslag. Sinds gisteren zijn er voor een aantal toestellen de downloads van LineageOS beschikbaar. Voor onder andere de Nexus 6P, de Nexus 5X, de Motorola Moto X Style en Moto G4 (Plus) zijn al downloads beschikbaar. Mocht je benieuwd zijn of jouw toestel straks ook geschikt wordt, dan kun je hier terecht voor een volledige lijst. Door op je toestel te klikken vind je meer informatie over hoe je LineageOS op jouw toestel kunt installeren.

Let er wel op dat er bugs kunnen optreden en misschien nog niet alles werkt op je toestel. Er wordt uiteraard aan gewerkt om de eventuele bugs te verhelpen. Daarentegen heb je wel de laatste Android versie, Android 7.1.1 Nougat, op je toestel, terwijl de officiële versie van fabrikant vaak nog moet verschijnen of helemaal niet uitkomt. LineageOS houdt de versienummers aan die CyanogenMod ook gebruikte; versie 14.1 staat voor Android 7.1.1 en LineageOS 13.0 staat voor Android 6.0.1.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel