CyanogenMod deels offline gehaald, downloads nog beschikbaar

De ontwikkelaars achter CyanogenMod hebben de afgelopen dagen weinig rust gehad.Het opzeggen van de ontwikkeling van Cyanogen OS door Cyanogen Inc en het verliezen van het vertrouwen in het bedrijf door het team achter CyanogenMod leidt nu tot nieuwe ontwikkelingen.

CyanogenMod deels offline

Gisteren is een groot deel van de ontwikkelaarsomgeving offline gehaald bij CyanogenMod. De website met informatie over CyanogenMod is eveneens onbereikbaar. Wel is de downloadportaal voor de aangepaste Android versie nog beschikbaar. Door de vertrouwensbreuk is er een veiligheidsrisico ontstaan.

Op Reddit waarschuwt een oud-ontwikkelaar om automatische updates uit te schakelen als je Cyanogen OS draait. Volgens de medewerker zou er op dit moment niemand meer werkzaam zijn bij Cyanogen Inc die de kennis heeft over de ontwikkeling van de Android distributie.

CyanogenMod zal niet terugkeren in haar huidige vorm maar verder gaan onder een nieuwe naam Lineage OS. Hiervoor is het team al een aantal dagen hard bezig om de infrastructuur in orde te maken. Vermoedelijk zal het team van ontwikkelaars vandaag met meer informatie naar buiten treden.

Lees ook

Reageer op dit artikel