Cyanogen stopt met volledig OS en komt met modulair besturingssysteem

Het bedrijf Cyanogen Inc. wat is ontstaan uit de succesvolle CyanogenMod aangepaste Android-roms voert een reorganisatie door. Hierbij stopt het bedrijf met het maken van Cyanogen OS als geheel besturingssysteem, in plaats daarvan wil het bedrijf zich richten op een modulair systeem.

Cyanogen Modulair OS

Het nieuwe partnerprogramma, bedoeld voor smartphonefabrikanten, richt zich op het bieden van een vrij aanpasbaar alternatief te bieden voor het standaard Android OS. Een fabrikant kan zo zelf kiezen welke onderdelen van Cyanogen gebruikt worden in een ROM naar keuze. Door het bieden van een modulair systeem wordt de keuze vrijheid groter voor fabrikanten die hun klanten net wat extra’s willen bieden. Onder andere Wileyfox en OnePlus hebben smartphones met Cyanogen OS op de markt.

Tegelijkertijd gaat het bedrijf ook kunstmatige intelligentie aanbieden aan fabrikanten om problemen van gebruikers op te kunnen lossen nog voor dat zij er naar gezocht hebben. Cyanogen onderzoekt bijvoorbeeld hoe het besturingssysteem wordt gebruikt door haar gebruikers. Het staat bedrijven en ontwikkelaars vrij om delen van het ecosysteem te gebruiken op nieuwe innovatieve manieren.

Intern veranderen er ook een aantal zaken, zo is Lior Tal aangesteld als CEO van Cyanogen en neemt Kirt McMaster, mede-oprichter van Cyanogen wordt Executive Chairman. Steve Kondik eveneens mede-oprichter van Cyanogen wordt Chief Science Officer, Stephen Lawler is aangesteld als SVP of Engineering binnen Cyanogen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel